Index Vakbarát Hírportál

Emberhátrányban vesztett pontokat a címvédő Atletico Madrid

2021. szeptember 18., szombat 19:38

A spanyol első osztályú labdarúgó bajnokság szombati játéknapján a címvédő Atletico Madrid hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott az Athetlic Bilbaóval. Diego Simeone csapata emberhátrányban volt kénytelen befejezni a mérkőzést, újabb pontokat hullajtott el a címvédő hazai pályán. 

A mérkőzés elején veszélyesebb helyzet nem alakult ki egyik csapat számára sem, a 31. percben próbálkozott Rodrigo de Paul, de a madridi támadó lövése messze kapu fölé szállt. A 34. percben Angél Correa a tizenhatoson kívülről tüzelt kapura, de ebbe a próbálkozásba is bele tudott vetődni egy vendég védő. A félidőben mindössze egy kaput eltaláló próbálkozást jegyezhettünk fel a hazaiaktól, a Bilbao nem vette célba ellenfele kapuját. 

A fordulás után felpezsdültek az események, a 47. percben Correa fejelhetett a tizenhatos magasságából, de a hatalmas lehetőséget magasan kapu fölé fejelte.  A 78. percben Joao Felix sárga lapot kapott belépőjéért, de olyan hevesen reklamált a portugál játékos, hogy egyből megkapta a második sárgát is, így idő előtt mehetett zuhanyozni. 

A folytatásban az immár emberhátrányban játszó hazaiak nem tudtak újabb komoly lehetőséget kialakítani, így gól nélküli döntetlennel zárul a mérkőzés, az Athletic Bilbao a Barcelona után újabb bajnoki aranyéremre esélyes csapattól rabol értékes pontokat. 

További eredmények:

Rayo Vallecano–Getafe 3–0

Később játsszák: Elche–Levante, Alaves–Osasuna

(Borítókép:Getty Images)

Rovatok