Index Vakbarát Hírportál

Három méterről bombázta az égbe a Liverpool támadója az év kihagyott helyzetét

2021. szeptember 18., szombat 18:03

Az angol első osztályú labdarúgó bajnokság szombati játéknapján a Liverpool a Crystal Palace-t győzte le 3–0-ra, míg a címvédő Manchester City hatalmas meglepetésre gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Southamptonnal. Összefoglalónk az eseményekről.

Az Anfielden Jürgen Klopp csapata az eddig négy forduló után hat ponttal rendelkező Crystal Palace csapatát fogadta. A hétközi európai kupaszereplést sikerrel vette a Liverpool, miután kiváló mérkőzésen győzte le 3–2-re az AC Milant.

A találkozót a vendégek kezdték aktívabban, egyből a harmadik percben Wilfried Zaha került ordító helyzetbe, az elefántcsontparti támadó a beadásra érkezett tökéletes ütemben és piszkált bele a labdába, de a kapus a kapufára tudta menteni a próbálkozást. A 38. percben a liverpooliak támadója, Diogo Jota élete egyik legkönnyebb gólját szerezhette volna, de három és fél méterről az üresen tátongó kapu helyett a lelátó legfelső szintjére küldte a kipattanót.

A 43. percben végül már összejött a hazaiaknak a vezetés, Sadio Mané egy újabb kipattanót már gólra váltott, a félidőben hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

A második félidőben alábbhagytak a hazai támadások, de így sem alakult ki a Crystal Palace előtt olyan lehetőség, amivel az egyenlítésre nyílt volna esély. Az utolsó tíz percben már elfáradt a vendégcsapat, a 79. és 90. percben érkezett még kettő liverpooli találat Mohamed Szalah és Naby Keita révén, mellyel végleg eldőlt a mérkőzés. A végeredmény 3–0, a Liverpool ezzel az élre ugrott 13 ponttal, míg a Crystal Palace öt egységet gyűjtött eddig. 

A Manchester City a Southampton elleni mérkőzés első félidejében még szenvedett, Pep Guardiola csapata kaput eltaláló próbálkozás nélkül zárta a játékrészt.

A második félidőben sem sikerült változtatni a helyzeten a hazai csapatnak, olyannyira nem, hogy a 63. percben Kyle Walkert azonnali piros lappal ki is állította a játékvezető és tizenegyest ítélt a Southamptonnak, de végül a videobíró visszavonta az ítéletet és nem került ember és gól hátrányba Guardiola csapata. Rákanyarodva az utolsó tíz percre még mindig nem rendelkezett a City kaput eltaláló lövéssel. 

Az utolsó percekben már futószalagon érkeztek a City-helyzetek, a 91. percben Raheem Sterling próbálkozott egy bombával de az utolsó pillanatban az egyik védő blokkolta a lövést. A 94. percben Sterlingnek összejött a gól, de a videobíró hamar visszavonta a találatot les miatt, így a vége 0–0.


További eredmények:

Burnley–Arsenal 0–1, Norwich–Watford 1–3

Később játsszák: Aston Villa–Everton 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok