Index Vakbarát Hírportál

Tovább folytatódik Szoboszlaiék vesszőfutása a német bajnokságban

2021. szeptember 18., szombat 20:33

A német első osztályú labdarúgó bajnokság szombat esti mérkőzésén a tavaly még az élvonalbeli tagságért rájátszásra kényszerülő Köln 1–1-s döntetlent játszott a három magyar válogatottal felálló RB Leipziggel.

A német bajnokság szombat kora délutáni mérkőzésein gólparádét hozott a Bayern München mérkőzése, míg a "magyaros" rangadón gól nélküli döntetlenre végzett a Mainz és a Freiburg csapata. 

Az esti mérkőzésen következhettek Gulácsi Péterék, akik finoman szólva sincsenek jó formában, legutóbbi két mérkőzésén tíz gólt kapott a lipcsei csapat, legutóbb a Bajnokok Ligájában 6–3-as végeredménnyel zárult a Manchester City elleni mérkőzés.

A Köln elleni ötödik fordulóban rendezett mérkőzés sem érkezett könnyű feladatnak a lipcseieknek, Kölnben egyik csapat sem zsebeli be egyszerűen a három pontot. Ennek ellenére vendég góllal indult a találkozó, a hatodik percben Szoboszlai Dominik talált a hálóba, de a találatot hamar érvénytelenítették les miatt. 

A nyolcadik percben már a hazai Ondrej Duda találta telibe a kapufát, eseménydúsan indult a találkozó. Tíz perccel később Szoboszlai próbálkozott szabadrúgással, de lövését hárította Horn kapus. A hazaiaknál is volt az első játékrészben egy érvénytelen találat, Mark Uth gólját leshelyzet előzte meg. A félidőben gól nélküli döntetlen állt az eredményjelzőn. 

A fordulás után következett a hideg zuhany Gulácsiék számára, az 57. percben egy védelmi hiba után Anthony Modeste ugrott ki és megőrizve hidegvérét szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. 

A 66. percben Emil Forsberg megszerezte az egyenlítést érő találatot, de gólját ezúttal is érvénytelenítette a játékvezető hosszú videózás után. Az utolsó húsz percben már egyre égetőbb volt az egyenlítés a vendégeknek, a 72. percben Amadou Haidara jó helyen volt jó időben, így közelről látványos mozdulattal kapura tudta fejelni a labdát. Próbálkozása a bal felső sarokban kötött ki, az állás 1–1. 

A mérkőzés utolsó negyed órájában már egyértelműen a lipcsei csapat játszott fölényben, többek között Szoboszlai Dominik előtt is adódott egy ziccer a három pont megszerzésére, de a magyar válogatott középpályás kulcspillanatban hibázott, így a találkozó 1–1-s végeredménnyel zárult. 

A Leipzig öt forduló után mindössze négy ponttal rendelkezik a német bajnokságban, míg a Köln nyolc ponttal a 6. helyet foglalja el a bajnoki tabellán. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok