Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea erőt demonstrált a Tottenham otthonában

2021. szeptember 19., vasárnap 19:27

A Premier League 5. fordulójának rangadóján a Chelsea simán, három góllal győzött a Tottenham vendégeként.

Két teljesen eltérő félidőt produkált a Chelsea a Tottenham otthonában. A Bajnokok Ligája címvédője az első játékrészben szinte végig alárendelt szerepet játszott, a Spurs jóval veszélyesebben futballozott, ráadásul Thomas Tuchel együttesének kapura tartó lövése sem volt.

Aztán a szünetben minden megváltozott: Marco Alonso már 88 másodperc elteltével megtornáztatta Hugo Llorist, nem sokkal később pedig az ő szöglete után fejelt a kapuba Thiago Silva. A három nap múlva a 37-et töltő hátvédről csúnyán megfeledkeztek a hazaiak.

Az 57. percben egy újabb váratlan név került fel a gólszerzők közé, N'Golo Kanté távoli bombája megpattant az egy perccel korábban még óriásit mentő Eric Dier testén, és védhetetlenül, a kapufát is érintve vágódott Lloris kapujába.

A folytatásban is a Chelsea dominált, egyáltalán nem rangadóra emlékeztetett a játék képe, csak Llorison múlt és a kékek csatárain múlt, mennyi lesz közte. A hajrában Antonio Rüdiger állította be a végeredményt egy 12 méteres kapáslövéssel, azaz a védekezését felelős játékosok szállították a győzelmet a Chelsea-nek.

Tuchel együttese ezzel a sikerrel a Liverpoollal holtversenyben vezeti a Premier League-et.

Végeredmény:
Tottenham–Chelsea 0–3

Rovatok