Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo ismét gólt lőtt, de nem ő volt a Manchester megmentője

2021. szeptember 19., vasárnap 17:03

A Manchester United 2–1-re győzött a West Ham United vendégeként a Premier League 5. fordulójában.

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy Cristiano Ronaldóról szólt a West Ham United–Manchester United találkozó első félideje. A portugál klasszis a harmadik mérkőzését játszotta régi-új csapatában, és pontosan annyira meghatározó szerepet tölt be, mint amilyet reméltek tőle. 45 perc alatt kétszer annyi kaput eltaláló lövése volt, mint a teljes West Hamnek, és a tizenhatos területét is uralta.

Ehhez képest fél óra elteltével a hazaiak szerezték meg a vezetést, Mohamed Benrahma húszméteres átlövése megpattant Raphael Varane-on, és a tehetetlen David de Gea mellett a kapuba vágódott. Öt perccel később azonban egyenlített a Manchester, Bruno Fernandes beadásából Ronaldo elsőre még Lukasz Fabianskiba lőtt, a kipattanót viszont már gond nélkül értékesítette.

A 77. percben Vladimir Coufallal csapott össze az ötszörös aranylabdás a büntető területen belül, de nem kapott tizenegyest.

És amikor már úgy nézett ki, hogy a West Ham kihúzza a hármas sípszóig, akkor érkezett a 89. percben a csereként beállt Jesse Lingard, és szenzációs góllal juttatta előnyhöz a Manchester Unitedet Az a Lingard, aki tavasszal kölcsönben épp a WHU-nál termelte a gólokat.

De még mindig nem volt vége az izgalmaknak, a hosszabbításban ugyanis büntetőhöz jutott a West Ham. 

David Moyes vezetőedző becserélte Mark Noble-t, hogy végrehajtsa az ítéletet, de Gea azonban kivédte a tizenegyest, és megmentette csapatát.

Noble 2016 decembere óta először rontott büntetőt a Premier League-ben.

A másik délutáni találkozón a Leicester City 2–1-es vereséget szenvedett a Brighton otthonában, Jamie Vardyt pedig valószínűleg az sem vigasztalja, hogy megszerezte 150. találatát a klub színeiben. A VAR egyébként két gólt is elvett a Leicestertől.

Eredmények:
Brighton–Leicester City 2–1
West Ham United
–Manchester United 1–2

Rovatok