Index Vakbarát Hírportál

A Juventus a rangadón sem tudott nyerni, maradt a kieső zónában

2021. szeptember 19., vasárnap 22:38

A Serie A 4. fordulójának rangadóján a Juventus hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott az AC Milannal.

Habár a Milan kezdte aktívabban a rangadót, a Juventus szerzett vezetést a negyedik percben. A vendégek szöglete után Alex Sandro csapott le a labdára, majd megjátszotta Paulo Dybalát, aki kiugratta a saját térfeléről induló Álvaro Moratát. A spanyol csatár hatalmas sprintet vágott le, Theo Hernándezt is lerázta magáról, a kimozduló Mike Maignan fölött pedig higgadtan helyezett a kapuba. Ez volt a Juventus leggyorsabb gólja a Milan ellen 1996 óta, akkor Antonio Conte a 3. percben volt eredményes.

A gól megfogta a Milant, amely nem igazán talált fogást a Juventuson az első félidő további részében, a zebrák viszont többször is növelhették volna az előnyüket. 

A második játékrész elejére felpörgött a Milan, de inkább váratlan megoldásokkal és távoli lövésekkel tudott csak dolgozni Stefano Pioli csapata, kidolgozott helyzetekkel nem. A hajrához közelítve is veszélyesebb volt a hazai csapat.

Aztán a 76. percben, némileg váratlanul egyenlített a Milan, Ante Rebic érkezett kiváló ütemben Sandro Tonali szögletére, és a hosszúba csúsztatott.

Sőt, néhány perccel később akár fordíthatott volna a horvát támadó, de a rövid felső fölé bombázott. A 87. percben Pierre Kalulu lábában volt ott a meccslabda, azonban az ötös sarkáról leadott lövésébe hatalmas bravúrral belekapott Wojciech Szczesny.

Ez volt az utolsó nagy lehetőség a rangadón, maradt a döntetlen, a Milan 10 ponttal a második helyen áll a szintén 10 pontos Inter mögött, a Juventus viszont 2 ponttal csupán a 18. helyen szerénykedik.

Legutóbb hatvan éve fordult elő a zebrákkal, hogy négy forduló után nyeretlenek voltak.

Nagy meglepetésre az AS Roma kikapott a Hellas Verona vendégeként, míg a Lazio hazai pályán csupán 2–2-es döntetlent játszott a Cagliarival. 

A Farkasok Jose Mourinho vezetésével első vereségüket szenvedték el, ami azért is nagy szenzáció, mert a hétközben edzőváltáson átesett észak-olasz együttes az első három körben pontot sem szerzett. 

A Maurizio Sarri irányította Lazio az első félidő hajrájában megszerezte a vezetést az eddig egypontos szárd együttes ellen, a fordulás után azonban néhány percen belül fordítottak a vendégek és a hazaiak 80. percben szerzett gólja csak egy pontot ért.

Serie A, 4. forduló:
Juventus–AC Milan 1–1 (1–0)
Lazio–Cagliari 2–2 (1–0)
Hellas Verona–AS Roma 3–2 (0–1)
Venezia–Spezia 1–2 (0–1)
Empoli–Sampdoria 0–3 (0–1)
Sassuolo–Torino 0–1 (0–0)
Salernitana–Atalanta 0–1 (0–0)
Internazionale-Bologna 6–1 (3–0)
Genoa–Fiorentina 1–2 (0–0)

Rovatok