Index Vakbarát Hírportál

Féltucat gólt vágott a Manchester City harmadosztályú ellenfelének

2021. szeptember 22., szerda 09:06

Az angol labdarúgó-ligakupa, hivatalos nevén Carabao Cup harmadik fordulójában már bemutatkoztak az élvonalbeli csapatok is, így pályára lépett kedd este a Manchester City és a Liverpool is. Pep Guardiola csapata a harmadosztályú Wycombe Wandererst fogadta és győzte le 6–1 arányban, míg a Liverpool 3–0-ra nyert a Norwich vendégekét. 

A Manchester City több játékosát is nélkülözte sérülések miatt a Ligakupa mérkőzésen, így Guardiola egy felforgatott kezdő tizenegyet küldött pályára több fiatal játékossal. A mérkőzés elején meglátszott a csapaton az összeszokatlanság, a 22. percben Brandon Hanlan szerzett vezetést a vendégeknek. A hideg zuhany után már érvényesültek az erőviszonyok, betalált többek között Kevin De Bruyne és Riyad Mahrez is duplázott, a vége kiütéses 6–1 arányú manchesteri siker lett. 

A Liverpool se legerősebb kezdő tizenegyével állt fel a Norwich elleni mérkőzésen, Jürgen Klopp csapatában olyan játékosok kaptak lehetőséget, akik ez eddigiekben nem jutottak szóhoz. Ennek ellenére könnyedén összejött a győzelem a vörösöknek, a negyedik percben már megszerezte a vezetést Takumi Minamino. A végeredményt ugyanúgy a japán játékos állította be a 80. percben. 

További eredmények: Brentford–Oldham 7–0, Burnley–Rochdale 4–1, Fulham–Leeds 0–1, Preston–Cheltenham 4–1, QPR–Everton 3–2, Sheffield Utd–Southampton 2–3, Watford–Stoke 1–3, Wigan–Sunderland 0–2

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok