Index Vakbarát Hírportál

Pókember sem segített, a Fradi nyerte a csúcsrangadót

2021. szeptember 22., szerda 22:00

A labdarúgó NB I szerdai rangadóján a Ferencváros a hajrában szerzett góllal 1–0-ra legyőzte idegenben a Mol Fehérvár FC-t.

A legutóbbi három idény bajnoka látogatott az azt megelőző kiírást megnyerőhöz, elmondható tehát, hogy a közelmúlt nagyjai csaptak össze a szerda esti rangadón.

A zöld-fehérek a Bajnokok Ligája selejtezője miatt eddig még csak négyszer léptek pályára, és bár a Kisvárda elleni nyitányon még alulmaradtak, ezt követően mindhárom meccsüket megnyerték.

A Vidi ezzel szemben még veretlen volt, igaz, két győzelem mellett három döntetlen volt a mérleg, így a rivális mögött helyezkedett el a tabellán.

A fehérváriak óriási Pókember-élőképpel hangoltak a rangadóra, „a város ma piros-kék hősökért kiált!” felirattal.

Az első félidőben mindkét csapat rendkívül fegyelmezetten próbált futballozni, ez viszont azt jelentette, hogy a kapusoknak nem igazán kellett játékba avatkozniuk. A ferencvárosiak enyhe mezőnyfölényben játszottak, sok szögletet végezhettek el, de Kovács Dánielnek csak egy megpattanó lövésnél kellett a helyén lennie.

A folytatásra valamivel aktívabb fehérváriak érkeztek, a rendkívül agilis Lamin Jallow megiramodása után Dárdai Pál került kis híján ziccerbe, a túloldalon pedig Ryan Mmaee és Tokmac Nguen riogatta a szurkolókat – mindhiába.

Az első nagy védésre Dibusz Dénesnek volt szüksége, a 64. percben Dárdai lépett ki a leshatárról, majd a hosszú felső irányába tekert, de a Fradi kapusa a levegőben úszva hárított, tíz percre rá pedig egy vendégkontra végén Myrto Uzuni óriási helyzeténél mutatott be bravúrt Kovács, így a hajrához gól nélküli állás mellett érkeztünk meg.

Az egyre fojtogatóbb vendégfölény a 83. percben érett góllá, a már a korábbi PL-játékos Muhamed Besicet is bevető Ferencváros Ryan Mmaee fejesével jutott előnyhöz (0–1).

A végén már csak az volt a kérdés, hogy hány találattal zár a címvédő, de végül hiába jöttek a helyzetek, újabb gól már nem esett.

A Ferencváros sikerével 12 ponttal áll, és már csak hárommal van lemaradva az egy meccsel többet játszó, listavezető Kisvárdától.

A Fehérváron Pókember sem segített, így már nincs veretlen csapat az NB I-ben.

NB I

A 2. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS

Mol Fehérvár FC–Ferencváros 0–1 (R. Mmaee 83.)

Az állás: 1. Kisvárda 15 pont (10–5, 6 meccs), 2. Ferencváros 12 (11–5, 5), 3. Paks 10 (6), 4. Puskás Akadémia 9 (7–9, 5), 5. Fehérvár 9 (8–7, 6), 6. DVSC 8 (17–12, 6), 7. Mezőkövesd 8 (9–12, 6), 8. MTK 7 (8–9, 6), Honvéd 7 (8–9, 6), 10. Zalaegerszeg 5 (6), 11. Újpest 3 (8–11, 6), 12. Gyirmót 3 (3–10, 6)

(Borítókép: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok