Index Vakbarát Hírportál

Éleződik a háború Solskjaer és Klopp között

2021. szeptember 24., péntek 19:08

Ole Gunnar Solskjaer elsősorban Jürgen Kloppot okolja, amiért a Manchester United az utóbbi időben nem kap annyi tizenegyest.

A norvég menedzser azt nehezményezte, hogy szerinte a hétvégi bajnokin két, a hétközi Ligakupa-mérkőzésen egy jogos büntetőtől fosztották meg csapatát a West Ham United ellen – a manchesteriek a Premier League-ben 2–1-re nyertek, ám a kupában 1–0-s vereséget szenvedtek –, amit Klopp megjegyzéseivel magyaráz.

Bár Solskjaer nem nevezi meg a Liverpool menedzserét, arra viszont erőteljes utalást tett, hogy Klopp még januárban arról beszélt, hogy a United két év alatt több büntetőt kapott, mint a csapata öt és fél idény alatt.

Csak remélni tudjuk, hogy megkapjuk, amit megérdemelünk. A legutóbbi két mérkőzésünkön három tizenegyest kellett volna kapnunk. Volt egy bizonyos menedzser, aki aggodalmát fejezte ki az előző idényben, hogy mennyi büntetőt ítélnek meg nekünk, és azóta jelentősen változott a helyzet, óriási különbséget tapasztalunk. A döntés természetesen a játékvezetők kezében van, és bízunk benne, hamarosan megfelelő ítéleteket hoznak

– idézi a Guardian Solskjaert, aki a szombati, Aston Villa elleni bajnokit megelőzően nyilatkozott.

A United a 2020–2021-es idény első 16 bajnokiján hat büntetőt kapott, míg Klopp nyilatkozatát követően, a hátralevő 22 mérkőzésén ötöt.

A menedzser nem tehetnek megjegyzést a játékvezetők ténykedésére, így kérdéses, hogy az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) hogyan reagál Solskjaer megjegyzéseire, esetleg úgy ítélik-e meg, hogy befolyásolni próbálja Mike Dean játékvezetőt a szombati bajnoki előtt.

(Borítókép: Ole Gunnar Solskjaer (balra) és Jürgen Klopp. Fotó: Alex Livesey / Getty Images)

Rovatok