Index Vakbarát Hírportál

A Paks alaposan megszórta a Zalaegerszeget is

2021. szeptember 24., péntek 21:58

Nem történt meglepetés az NB I 7. fordulójának nyitómérkőzésén, a Paksi FC ugyanis könnyedén legyőzte idegenben a Zalaegerszeget.

A hazaiak a 10. helyről várták a találkozót, míg a paksiak a harmadik helyen álltak, ám egy pillanatig nem volt kérdés, melyik együttes van jobb formában. A vendégek Ádám Martin révén már a 15. percben előnyhöz jutottak, majd Nikola Szerafimov öngóljával még a szünet előtt növelték az előnyüket.

Bognár György legénysége a szünet után sem fékezett. Bár Josip Spoljaric szépíteni tudott az 51. percben, Kinyik Ákos az 54., Balogh Balázs pedig az 58. percben talált a kapuba, ezzel minden lényeges kérdés eldőlt. A hajrában Szabó Bálint tovább növelte az előnyt, amelyre Preszlav Borukov a 94. percben válaszolt, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, a Paks ugyanis 5–2-re győzött Zalaegerszegen.

A paksiak ezzel feljöttek a második helyre a tabellán, ráadásul hét mérkőzés után 22 gólt szereztek, vagyis mérkőzésenként három gól fölött termelnek. A ZTE nem az egyetlen csapat, amelyet megszórt Bognár György együttese, a Puskás Akadémia ellen 6–1-re nyert a Paks – szintén idegenben.

NB I
7. FORDULÓ
Zalaegerszeg–Paks 2–5 (Spoljaric 51., Borukov 94., ill. Ádám 15., Serafimon 38. – öngól, Kinyik 54., Balogh B. 58., Szabó B. 84.)
Az élcsoport: 1. Kisvárda 15 pont (6 mérkőzés), 2. Paks 13, 3. Ferencváros 12 (5)

Rovatok