Index Vakbarát Hírportál

Drámai MU-zakó, a Chelsea kapura lövés nélkül kapott ki

2021. szeptember 25., szombat 16:01

Az angol Premier League hatodik fordulója csúcsrangadóval kezdődött. A Chelsea–Manchester City mérkőzés első félideje felejthető volt, a második kis kárpótlást biztosított a nézőknek. A találkozót 1–0-ra nyerték a vendégek, a párhuzamos meccsen az utolsó pillanatban bukott el a Manchester United az Aston Villa ellen, ráadásul hazai pályán.

Az idei Bajnokok Ligája-döntő két résztvevője, az angol bajnok Manchester City próbált „visszavágni” a tavasszal Pep Guardiola együttesét háromszor is megleckéztető Chelsea-nek Londonban. A mérkőzés színvonalát tekintve beigazolódott a papírforma, a két csapat masszív védelme miatt a góleső elmaradt.

A meccs első félidejében szinte semmilyen említésre méltó esemény nem történt. Az „égszínkékek” közel 70 százalékos labdabirtoklással zárták a játékrészt, ám kaput eltaláló lövést egyik csapatnak sem sikerült összehozni. A hazaiak nem nagyon jutottak ki a saját térfelükről, végig a City irányította a játékot.

A szünetben Pep Guardiola jól végezte a dolgát az öltözőben, mert nem sokkal a második játékrész kezdete után a City kis szöglete után João Cancelo kapta a labdát, majd a lövésével saját csapattársát, Gabriel Jesust találta meg. A brazil csatár nem sokat tétlenkedett, a nagy fejetlenségben három védő között lőtte a labdát Benjamin Mendy kapujába, akinek esélye sem volt hárítani. (0–1)

Bár a második félidőben kicsit feltámadt a Chelsea, a labdabirtoklási statisztika javításán kívül sokat nem ért el. A 63. percben Kai Havertz passzát Romelu Lukaku váltotta gólra, ám a német középpályás méteres lesről asszisztált, így a találatot érvénytelenítette a játékvezető. Akárhány támadást vezetett a Chelsea, Pep Guardiola gárdájának védelme remekül funkcionált, sok dolga nem akadt Edersonnak.

Kínos MU-vereség az Old Traffordon

Ugyanebben az időpontban a Manchester United begyűjtötte vereségét az Aston Villa ellen. Nagy meglepetés és kellemetlen zakó ez hazai pályán a „vörös ördögöknek”, egy győzelemmel vagy egy döntetlennel élre állhattak volna a tabellán. A találkozó, úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel zárul, ám a 88. percben Kortney Hause fejesével végül nyert Dean Smith együttese.

A 93. percben óriási egyenlítési lehetőséghez jutott az MU, büntetőt kaptak a hazaiak, ám Bruno Fernandes az égbe bombázott.

Az Aston Villa így elvitte a pontokat az Old Traffordról. A legutóbbi 17 egymás elleni meccsükből egyaránt a Manchester United jött ki győztesen, komoly szériát szakított most meg Hause révén a birminghami alakulat.

A Manchester City és a Chelsea egyaránt 13 ponttal áll a tabella élén, akárcsak a Manchester United és a Liverpool. Utóbbi annyiban kakukktojás, hogy még csak öt mérkőzést játszott, az idényben veretlen. 

Premier League, 6. forduló:

Chelsea–Manchester City 0–1 (0–0)

Manchester United–Aston Villa 0–1 (0–0)

később:

Everton–Norwich City 16.00

Leeds United–West Ham United 16.00

Leicester City–Burnley 16.00

Watford–Newcastle United 16.00

Brentford–FC Liverpool 18.30

vasárnap játsszák:

Southampton–Wolverhampton Wanderers 15.00

Arsenal–Tottenham Hotspur 17.30

hétfőn játsszák:

Crystal Palace–Brighton 21.00

Rovatok