Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal is simán verte a Tottenhamet

2021. szeptember 26., vasárnap 19:28

A Premier League hatodik fordulójában az Arsenal hazai pályán 3–1-re legyőzte a Tottenhamet.

Gyakorlatilag 34 perc alatt eldőlt a Premier League idei első észak-londoni rangadója. A szezont pocsékul kezdő, azóta viszont győzelmet győzelemre halmozó Arsenal nagy lendülettel kezdett az egyébként vele totálisan ellentétes utat bejáró Tottenham ellen.
Emile Smith-Rowe kezdte meg a gólgyártást a 12. percben, negyed órával később pedig ő adott gólpasszt Pierre-Emerick Aubameyangnak egy tetszetős kontra végén.

Hét percre rá már három volt a hazaiak előnye, Bukayo Saka első lövésébe ugyan még beleléptek, de valahogy visszakerült hozzá a labda a lábak sűrűjében, másodszor pedig nem hibázott.

A második játékrészben túlnyomórészt a Spurs birtokolta a labdát és próbálta irányítani a játékot, de csak a 79. percben tudott szépíteni Szon Hung-min révén. Aztán a ráadásban még Lucas Moura lövését tolta ujjheggyel a lécre Aaron Ramsdale, de az eredmény már nem változott. Mikel Arteta azonban nem lehet maximálisan boldog, mert úgy tűnik, hosszabb időre elveszítette Granit Xhakát.

Nuno Espirito Santo együttese sorozatban harmadszor kapott három gólt (de most legalább lőtt egyet) a Premier League-ben, erre 18 éve nem volt példa a Tottenhamnél, és kicsúszott a legjobb 10-ből, épp az Arsenal mögé.

A portugál tréner korábbi csapata, a Wolverhampton 1–0-ra győzött a nyeretlen Southampton otthonában, a győztes gólt az a Raúl Jiménez szerezte, aki a tavaly ősszel elszenvedett, borzalmas koponyatörése óta először volt eredményes.

Eredmények, Premier League, 6. forduló:
Arsenal–Tottenham 3–1
Southampton
–Wolverhampton 0–1

Rovatok