Index Vakbarát Hírportál

Tíz vadászati kiállítás értéke csap ma össze Párizsban a BL-ben

2021. szeptember 28., kedd 16:15

A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a Paris Saint-Germain fogadja a Manchester Cityt. Ez a két csapat rendelkezik a világ legdrágább kereteivel, összesen kétmilliárd euróra rúg a játékosok értéke.

Kedden este kezdetét veszi a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója. A PSG a Parc des Princes-ben fogadja az előző kiírás egyik döntősét, a Manchester Cityt. Két ilyen drága keret sosem találkozott még a futballtörténelem során. A Transfermarkt szerint a hazaiak csapata 997,25, míg az égszínkék vendégek kerete 1005 millió eurót kóstál. Ha a két számot összeadjuk, kétmilliárd euró feletti összeget kapunk. 

A két csapat keretének értékéből tehát nagyjából tíz vadászati világkiállítást lehetne megrendezni, ha a hazai expó költségeit vesszük alapul.

De ennyiből vehetnénk 142 857 új középkategóriás családi autót vagy 665 265 740 gyorséttermi hamburgert. Esetleg ártól függően néhány kisebb-nagyobb trópusi sziget is a miénk lehetne a Bahamákon. A prémium Netflix-előfizetésből több mint 15 millió évre futná, mindezt 1 055 627 iPhone-on nézhetnénk – persze a legújabb-legjobb készülékekre gondolunk. Ha a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot nézzük, az NB I-ben szereplő 330 játékost 14-szer vehetnénk meg.

A nyári átigazolási ablak legdrágább transzfere a Manchester Cityhez kötődik. Az Aston Villa csapatától 117,5 millió euróért vásárolták meg Jack Grealisht, hat évre szóló szerződést kötöttek a középpályással. A PSG a nyár folyamán több ingyen igazolható klasszis játékost szerződtetett. Nasszer al-Kelaifi, a francia szuperklub katari elnöke néhány nap leforgása alatt megszerezte a hatszoros aranylabdás Lionel Messit, Gianluigi Donnarummát, Georginio Wijnaldumot, Sergio Ramost és Asraf Hakimit úgy, hogy ötükért összesen hatvanmillió eurót fizetett. 

Ha a sztárcsatárokat nézzük, a párizsiak támadótriójának értéke 340 millió euró körül mozog. Impozáns nevekről beszélünk, Kylian Mbappé értékét 160, Neymarét 100, Messiét 80 millió euróra becslik. A Manchester City támadói 270 millió eurót érnek, ebből Kevin de Bruyne 100, Raheem Sterling 90, Phil Foden 80 millió eurót tesz ki. 

Nagy kérdés viszont, hogy Messi pályára lép-e a rangadón. A PSG vezetőedzője, Mauricio Pochettino elmondta: az argentin felépülése jól halad, de bevethetősége kérdéses. A múlt hét kedden végzett MRI-vizsgálat szerint csontzúzódása van a bal térdében. Messi a Metz és a Montpellier elleni bajnokin is kimaradt a keretből.

Érdekesség, hogy Messi 2008 és 2012 között négy évet játszott a mostani ellenfél vezetőedzője, Pep Guardiola irányítása alatt a Barcelonában. Ez idő alatt két Bajnokok Ligája-, két európai Szuperkupa-, két FIFA-klubvilágbajnokság- és három La Liga-győzelem a mérlege a gránátvörös-kékeknél. 

A mérkőzés 21.00-kor kezdődik, az M4 Sport közvetíti az összecsapást.

(Borítókép: A Bajnokok Ligája elődöntőjében összecsapó PSG- és Manchester City-játékosok. Fotó:  Jan Kruger / Getty Images)

Rovatok