Index Vakbarát Hírportál

Messi betalált, a PSG legyőzte a Manchester Cityt

2021. szeptember 28., kedd 23:02 | két éve frissítve

Kedden a csoportkör 2. fordulójával folytatódtak a Bajnokok Ligája küzdelmei, a mérkőzések közül egyértelműen kiemelkedett a PSG–Manchester City csúcsrangadója, amelyet viszonylag simán, 2–0-ra nyertek a hazaiak, Lionel Messi első párizsi góljának is köszönhetően. Az RB Leipzig mindhárom magyar játékosa kezdőként lépett pályára a Club Brugge ellen, ám nagy meglepetésre hazai pályán kapott ki 2–1-re belga riválisuktól.

PSG–Manchester City, 2–0 (1–0)

Maurucio Pochettino a gálatámadósort küldte pályára, Lionel Messi ugyanis felépült kisebb sérüléséből, az argentin mellett pedig Neymar és Kylian Mbappé is itt volt a kezdőben.

Mégsem a legnagyobb sztárok, hanem Idrissa Gueye szerezte meg a vezetést a párizsiaknak, méghozzá az első valamirevaló akcióból a 8. percben: 

MBAPPÉ CSELEZTE LE MAGÁT AZ ALAPVONALIG A JOBB OLDALON, MAJD LAPOSAN CENTEREZETT, NEYMAR BŐDÜLETES NAGY LUFTOT RÚGOTT, ÁM A LABDA ÍGY ÉPPEN A SZENEGÁLI ELÉ CSORGOTT, AKI EGY HIGGADT CSEL UTÁN 10 MÉTERRŐL ELEMI ERŐVEL BOMBÁZOTT A BAL FELSŐ SAROKBA.

A folytatásban átvette az irányítást Pep Guardiola csapata, amely a 26. percben járt legközelebb az egyenlítéshez az első félidőben: Kevin De Bruyne pazar beadását Raheem Sterling fejelte a lécre, a kipattanót pedig Bernardo Silva ugyancsak a felső kapufára lőtte. 

A félidő végén magára talált a Paris Saint-Germain, Mpabbé passza után Ander Herrera tüzelt jó 22 méterről, Ederson azonban szögletre ütötte a próbálkozást. Az utolsó lehetőség a vendégeké volt, De Bruyne szögletét Rúben Dias bólintotta kapura, Gianluigi Donnarumma viszont bravúrral hárított.

A második játékrész is angol lehetőséggel indult, Sterling azonban kiszorított helyzetből jócskán mellé lőtt. Az 54. percben De Bruyne ismét próbára tette Donnarummát, az olasz kapus azonban lábbal védte a belga középpályás közeli lövését.

A túloldalon Neymar kapott egy jó kiugratást, ám a brazil az oldalhálóba lőtte ígéretes helyzetét. A 74. percben viszont felrobbant a Parc des Princes: 

Mbappé játszott össze remekül Messivel, aki némi igazítás után 17 méterről gyönyörűen tekert a kapuba, megszerezve első gólját új csapatában.

A City erejéből még a szépítésre sem futotta, így a PSG magabiztosan nyerte a rangadót.

A többi pályán

A nap másik rangadóján az AC Milan az Atlético Madridot fogadta. Az olaszok Rafael Leao találatával már a 20. percben megszerezték a vezetést, ám nem sokkal később nagy bajba kerültek, miután Franck Kessié a 29. minutumban megkapta második sárga lapját.

A bő egy órát emberhátrányban futballozó milánóiak sokáig tartották magukat, a hajrában azonban Antoine Griezmann egalizált, a 94. percben pedig Luis Suárez büntetőjével Diego Simeone csapata mindhárom pontot elvitte Olaszországból.

Az RB Leipzig kezdőjében Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is helyet kapott a Club Brugge ellen, és Jesse Marsch alakulata Christopher Nkunku révén már öt perc elteltével előnybe került. A belgák azonban nagy meglepetésre még a szünet előtt fordítottak, így vendég vezetéssel mehettek pihenőre a felek, és mivel a második játékrészben nem esett több gól, a lipcseiek második meccsüket is elveszítették.

Óriási meglepetésre a BL-újonc Sheriff Tiraspol már félidőben is vezetett a Santiago Bérnabéu Stadionban, és bár Karim Benzema a második játékrész közepén egyenlített, a hajrában egy bombagóllal a moldávok a BL eddigi legnagyobb csodáját vitték véghez Madridban.

A Liverpool a vártnál sokkal könnyedebben, kiütéssel nyert a Porto otthonában, az Ajax magabiztosan verte a Beşiktaşt, az Inter viszont csak gól nélküli döntetlenre volt képes a Sahtar Doneck vendégeként.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. forduló

PSG–Manchester City 2–0 (1–0)

RB Leipzig–Club Brugge 1–2 (1–2)

Ajax–Beşiktaş 2– 0 (1– 0)

Sahtar Doneck–Inter 0–0

Real Madrid–Sheriff Tiraspol 1–2 (0–1)

Borussia Dortmund–Sporting CP 1–0 (1–0)

Porto–Liverpool 1–5 (0–2)

AC Milan–Atlético Madrid 1–2 (1–0)

(Borítókép: Marc Atkins / Getty Images Hungary)

Rovatok