Index Vakbarát Hírportál

Szinte verhetetlen a Fradi ma esti Európa-liga ellenfele

2021. szeptember 30., csütörtök 12:32

Csütörtökön 21.00 órától a Ferencváros a Real Betist fogadja a Groupama Arénában az Európa-liga csoportkörének második fordulójában. Peter Stöger alakulatának a spanyolok ellen sem lesz egyszerű dolga, már csak azért sem, mert a sevillaiak mindössze háromszor kaptak ki ebben a naptári évben, amely a topligák csapatai közül a legjobb mutató.

A Real Betist 1907. szeptember 12-én alapították, az andalúziai egyesület tehát bő két héttel ezelőtt ünnepelte fennállása 114. évfordulóját. Ez idő alatt egyszer ünnepelhetett spanyol bajnoki címet, méghozzá az 1934/35-ös szezonban, a spanyol Király-kupát pedig kétszer hódította el (1976/77, 2004/05).

A klub többször ingázott már az első és a másodosztály között, a Segunda Divisiónt hét alkalommal nyerte meg, ötször pedig ezüstérmesként vívta ki a feljutást. A nemzetközi kupaporondon visszafogott a teljesítménye, legjobb eredményét az egykori Kupagyőztesek Európa-kupájában (KEK) érte el, amelyben 1978-ban és 1998-ban a negyeddöntőig menetelt.

A 21. században olyan szakemberek irányították a csapatot, mint Guus Hiddink, Juande Ramos, Javier Irureta, Héctor Cúper, vagy éppen a Barcelonát is edző Quique Setién. Jelenleg Manuel Pellegrini ül a kispadon, aki például a Manchester Cityvel aranyérmet nyert a Premier League-ben.

Az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező spanyol együttes jelene egyébként több mint biztató.az előző idény hatodik helyének köszönhette az El-indulást. Ebben főszerepe volt a nagyszerű tavaszi menetelésnek, amely egyelőre a mostani bajnokságra is kitart, jelenleg 3 győzelemmel, 3 döntetlennel és 1 vereséggel hetedik a Betis a tabellán.

Ami viszont ennél is fontosabb adat, hogy tétmeccsen csupán háromszor kapott ki 2021-ben, ez pedig az öt topliga csapatai közül a legjobb mutató.

A zöld-fehéreket a Bayern München, valamint a Real Madrid követi ebben az összevetésben négy, illetve öt vereséggel. 

Mire lesz képes a Fradi a Betis ellen?

  • 336
    A második meccsét is elveszíti a sorozatban
  • 199
    Bravúros győzelmet arat
  • 158
    Döntetlen lesz és megszerzi az első pontját az El-ben

A jelenlegi keret értéke a Transfermarkt becslései alapján 223,4 millió euró, a legértékesebb játékosok pedig Héctor Bellerín, valamint Nabil Fekir, akik 25-25 milliót érnek. Csak szemléltetésképpen az FTC-t 40,25 millióra taksálja az oldal, amelynek legdrágább futballistája a szerb Zeljko Gavric 4,5 millióval.

A szerda esti sajtótájékoztatón egyébként Pellegrini mellett a remek formában futballozó Fekir vett részt, aki elmondta, talán pályafutása egyik legjobb időszakát éli és reméli, hogy jó teljesítményét minél tovább ki tudja tolni majd.

A chilei vezetőedző először arról beszélt, hogy az El-csoportkör első fordulójában, a skót Celtic ellen 2–0-s hátrányból aratott 4–3-as diadal megadta az alaphangot együttesének a sorozatban és Budapestről is három ponttal szeretnének távozni.

„A hazai együttesnek mindig van egy kis előnye a közönség miatt, a Ferencváros ráadásul jó csapat, több erőssége is van.

Természetesen kielemeztük az eddigi selejtezős meccseit, de a játékosok Leverkusenben is megmutatták, hogy egyáltalán nem becsülhetjük le őket. Kiemelni senkit nem szeretnék, az utóbbi évek sikereit ugyanis a csapategységnek, nem pedig az egyéniségeknek köszönhetik.

Jó futballisták alkotják a riválisunk keretét, kreatív futballt játszanak, de a védelmük is stabil, így nehéz meccsre számítok.”

Ami a Betist illeti, Pellegrini megjegyezte, nagy érvágás, hogy Sergio Canales sérülése miatt nem utazhatott el Budapestre, ráadásul egy másik meghatározó labdarúgójának, William Carvalhónak is kérdéses a pályára lépése a Groupama Arénában.

A szakember a jó bajnoki rajt, a remek forma és az imponáló statisztika ellenére kiemelte, játékosai egy percig sem hihetik el, hogy verhetetlenek, mert akkor már ma este kellemetlen meglepetésben lehet részük, amit mindenképpen szeretne elkerülni.

A Ferencváros–Real Betis-mérkőzést 21.00 órától rendezik, és ahogy azt már olvasóink megszokhatták, az Index élő szöveges tudósítással jelentkezik.

(Borítókép: Quality Sport Images / Getty Images Hungary)

Rovatok