Index Vakbarát Hírportál

Csúcsgázsiért érkezhet Párizsba Haaland Mbappé helyére

2021. október 1., péntek 16:06

Mino Raiola csúcsgázsiért vinné Erling Haalandot Párizsba nyáron a Borussia Dortmundból – állítja a tekintélyes olasz La Gazzetta dello Sport.

A lap úgy tudja, a német együttes a nyáron számos masszív (120 millió euró körüli) ajánlatot is elutasított a norvég gólvágóért, akinek viszont jövő nyáron életbe lép a 75 millió eurós kivásárlási záradéka, ezt pedig számos európai élklub szívesen megadná érte.

A La Gazzetta dello Sport értesülése szerint közülük a mögöttünk hagyott nyáron elképesztő erősítéseket eszközlő Paris Saint-Germain a favorit.

Miután Kylian Mbappé szerződése a nyáron lejár – és minden jel szerint a Real Madridhoz igazol (ingyen) –, Haaland ideális pótlása lenne a világbajnok francia támadónak.

Sőt, igazából lehet, hogy egy vérbeli csatárral még hatékonyabb is lehetne a párizsiak támadójátéka a két szélről Lionel Messi és Neymar támogatásával, mint amennyire a kontratámadások egyik királyával, Mbappéval.

A neves játékosügynök, Mino Raiola a hírek szerint évi 50 millió euró körüli fizetést kíván megkaparintani Haalandnak – mondván, az együttes eleget spórol a hórihorgas játékos vételárán a valós értékéhez képest a kivásárlási záradék miatt.

Raiola nem először üzletelhet a PSG-vel, hiszen miután a Milannal hosszú tárgyalások után sem tudott megegyezni Gianluigi Donnarumma szerződéséről, az olasz válogatott kapus is Párizsban kötött ki.

Haaland 2020 elején 20 millió euróért érkezett a Red Bull Salzburgtól Dortmundba, ahol azóta 67 tétmérkőzésen 68 gól és 19 gólpassz a mérlege.

(Borítókép: Erling Haaland elég gyakran ünnepelhet gólt – Mareen Meyer/Borussia Dortmund via Getty Images)

Rovatok