Index Vakbarát Hírportál

Lehetetlen Barca-álom, BL-győztes trénert csodál a klubelnök

2021. október 1., péntek 10:49

Gyakorlatilag csak napok kérdésének tűnik, mikor ér véget a Ronald Koeman-éra a Bajnokok Ligájában szenvedő, a La Ligában sem remeklő Barcelonánál, úgyhogy természetesen gőzerővel zajlanak a találgatások, ki válthatja a holland trénert a katalánok kispadján.

A Mundo Deportivo szerint négy jelölt is akad a gránátvörös-kékeknél, a klub korábbi középpályása, a jelenleg az al-Szaddnál ténykedő Xavi, a FIFA-világranglistát vezető belga válogatott kapitánya, Roberto Martínez, valamint a jelenleg csapat nélküli két olasz, Antonio Conte és Andrea Pirlo.

Joan Laporta klubelnöknek azonban van egy álma, igaz, a megvalósítása jócskán nehezebb lenne, mint a fentebb említetteké: Thomas Tuchel!

Ugyancsak a katalán lap ír arról, hogy Laporta nagy csodálója a PSG korábbi trénerének, aki a Chelsea-t januárban átvéve BL-győzelemre vezette.

A 48 éves német tréner ezt követően kötött új egyezsége 2024-ig szól a londoni „kékeknél”, így megkaparintása gyakorlatilag lehetetlen lenne a pénzügyi gondok miatt Lionel Messit is elveszítő együttes számára. 

(Borítókép: Sötétek a felhők a Camp Nou felett – David Ramos/Getty Images)

Rovatok