Index Vakbarát Hírportál

Pakson is nyert a Fradi, élre állt a címvédő

2021. október 3., vasárnap 19:24

A címvédő Ferencváros 3–1-re nyert Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap, és ezzel a szezonban először a tabella élére állt.

Tokmac Nguen már a 3. percben a hazaiak kapujába talált, de a gól les miatt – melyet több perces VAR-elemzés erősített meg – érvénytelen volt. Mozgalmasan alakult az első negyedóra, a Ferencváros veszélyes támadásokat vezetett, és az első pár perc után a paksiak is többször eljutottak a vendégek kapujáig. Egy jobb oldali kisszöglet után össze is jött a hazai találat, de utóbb ezt sem adta meg Bognár Tamás játékvezető, mert bár a gól már szabályos körülmények között született, előtte, a szöglet utáni első visszapassznál leshelyzet alakult ki.

Továbbra is lendületben maradt, szép akciókat vezetett mindkét csapat, így végig eseménydús, élvezetes volt az első félidő, amelynek ráadásában Nguen tört be a 16-oson belülre. A ferencvárosi játékos Szélpál mellett elesett, a bíró előbb neki mutatott fel sárga lapot szimulálásért, a videós elemzés után viszont visszavonta a figyelmeztetést és büntetőt ítélt, melyet Ryan Mmaee értékesített.

A pihenőt követően is maradt a nagy iram, a támadó futball. A Ferencvárosnak volt ebben a szakaszban több ígéretes akciója, de a Paks is veszélyesen támadott, és egy bal oldali szöglet után egyenlített. 

Csakhogy Mmaee két perccel később egyéni akció végén megint eredményes volt, majd szűk tíz perc múlva Laidouni szabadrúgásból növelte a vendégek előnyét.

Utóbbi gólt megelőzően Szélpál megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba került a Paks, amely a folytatásban így is többször került nagy gólhelyzetbe, de nem tudta csökkenteni hátrányát. A nemzetközi porondon is edződő FTC hatékonyabban futballozott, ennek köszönhette, hogy begyűjtötte a három pontot.

A fővárosi csapat úgy áll az első helyen, hogy ellenfelei többségénél egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Paks, amely a bajnokságban eddig a legtöbb gólt szerezte, maradt a harmadik helyen.

MAGYAR BAJNOKSÁG, OTP BANK LIGA
8. forduló

Paksi FC–Ferencvárosi TC 1–3 (0–1)

Paks, 4011 néző, v: Bognár

gólszerzők: Kinyik (63.), illetve R. Mmaee (45+6. - 11-esből, 65.), Laidouni (74.)

kiállítva: Szélpál (73.)

(Borítókép: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok