Index Vakbarát Hírportál

Újabb meglepő vereséget szenvedett a Real Madrid

2021. október 3., vasárnap 18:07

Az első osztályú spanyol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a Real Madrid Barcelonába utazott, ahol az Espanyol vendégeként játszott és szenvedett meglepő vereséget.

A hét közben meglepő vereséget szenvedett Carlo Ancelotti csapata hazai pályán a Sheriff Tiraspol ellen. Vasárnap Barcelonába utazott a madridi csapat, ahol az újonc Espanyol ellen léptek pályára Karim Benzemáék. A hazaiak hét forduló után hat ponttal a 16. helyen álltak a tabellán, míg a Real Madrid listavezetőként, veretlenül érkezett a mérkőzésre. 

A 17. percben egyből borultak az előzetes várakozások a találkozóval kapcsolatban, Raul de Tomas a tizenhatos előteréből vette be egy gyönyörűen kivitelezett lövéssel Thibaut Courtois kapuját. 

A vendégek az első játékrészben háromszor is eltalálták az Espanyol kapuját, de a pihenőig nem jött össze az egyenlítés, így hazai előnnyel zárult az első félidő. 

A 62. percben tovább gyűltek a sötét felhők Ancelotti feje fölött, ezúttal Aleix Vidal tört be a büntetőterületen belülre és szólója végén vette be Courtois kapuját, mellyel már kétgólosra nőtt a hazaiak előnye.

Húsz perccel a vége előtt Karim Benzema hozta vissza a madridi reményeket, a francia gólvágó szezonbeli kilencedik gólját szerezte egyéni akciója végén. 

A 84. percben Eden Hazard szerzett gólt de a játékvezető les miatt érvénytelenítette, így maradt a hazai vezetés, ami egészen a mérkőzés végéig kitartott, 

a Real Madrid elszenvedte szezonbeli első vereségét a bajnokságban. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok