Index Vakbarát Hírportál

Mbappé: Már júliusban szóltam, hogy el akarom hagyni a PSG-t

2021. október 4., hétfő 15:28

Kylian Mbappé hosszú interjút adott a francia RMC rádiónak (a teljes adás csak kedden jelenik meg), amelyben részletesen mesél nyári átigazolási kálváriájáról. Napjaink legértékesebbnek tartott játékosa a korábbi francia válogatott középpályással, a Monacóban és a PSG-ben szintén megforduló Jérôme Rothennel beszélgetett.

Mbappé eddig nem állt ki a nyilvánosság elé, pedig az ő jövőjéről szóló pletykák majdnem olyan szinten folytak a csapból, mint Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo klubváltása. Most azonban megtörte a csendet.

„Már akkor jeleztem a távozási szándékomat, amikor nem írtam alá a hosszabbítási ajánlatot. Szerettem volna, hogy a csapat kapjon értem pénzt, és minőségi játékossal tudjon pótolni. Sokat köszönhetek a PSG-nek, négy boldog évet töltöttem itt. Azt is hozzátettem, hogy ha nem szeretnék, hogy elmenjek, maradok. De hamar szóltam, hogy ki tudják dolgozni a részleteket. 

Az sem igaz, hogy hat-hét ajánlatot dobtam vissza, és az sem, hogy az elnökkel, Leonardóval nem vagyok beszélőviszonyban. Sőt az sem, hogy csak augusztus végén mondtam, hogy menni akarok. Már júliusban jeleztem.”

A világbajnok támadó a Real Madridot jelölte meg célállomásként, a királyi gárda pedig az akkori hírek szerint kétszázmillió eurót sem sajnált volna érte. Mbappé 2017 nyarán került a Monacótól a párizsiakhoz (akkor még csak kölcsönbe, egy évre), majd 2018-ban a fővárosiak összesen 180 millió eurót fizettek érte.

Rovatok