Index Vakbarát Hírportál

Ájultra rúgta a bírót, letartóztatták, kirúgták – videó

2021. október 6., szerda 13:55

Ha még nem hallott William Cavalheiro Ribeiro nevéről, alighanem nem a véletlen műve, mint ahogyan az is biztos, hogy a brazil balhátvéd nem így szerette volna anno, hogy a világon megismerjék a nevét...

A helyi hatodosztályban játszó Sao Paulo RS futballistájáról jó eséllyel senki sem hallott volna, ha nincs a Guarani elleni hétfői mérkőzés, amely botrányba fulladt.

A házigazda 1–0-s vezetésénél ugyanis a fentebb említett William Ribeiro ellen szabálytalanságot ítélt Rodrigo Crivellaro, ami miatt a teljesen begőzölő védő előbb felborította, majd óriási erővel fejbe rúgta a játékvezetőt, aki eszméletlenül terült el a gyepen.

A bírót mentővel kellett elvinni, a futballistát pedig bilincsben, miután a helyi rendfenntartók őrizetbe vették.

Természetesen a klubja is elhatárolódott a játékostól, akinek felbontották a szerződését.

Szerencsétlen, sajnálatos és mindenekelőtt felháborító. Azon a napon, amikor a piros-zöld család összegyűlt, hogy a Sao Paulo RS fennállásának 113. évfordulóját megünnepelje, a klubunk a története egyik legszomorúbb esetével kell hogy szembenézzen. A döbbenetes eset minden sportszerető embert sokkolt. Nagyon sajnáljuk az esetet, és mélyen szégyenkezünk miatta. Elnézésünket küldjük a sérült játékvezetőnek és családjának, és nyilvánosan kérünk bocsánatot a szégyenteljes eset miatt. A játékos szerződését felbontottuk, illetve minden lehetséges jogi lépést megteszünk az esettel kapcsolatban.

Gyilkossági kísérlettel vádolják William Ribeirót, a brazil alacsonyabb osztályban szereplő SC Sao Paulo labdarúgóját, aki csapata hétfői bajnoki mérkőzésén fejbe rúgta a földön fekvő játékvezetőt – jelentette az MTI a Reutersre hivatkozva. 

Rovatok