Index Vakbarát Hírportál

Élete végéig bánhatja a szurkoló a rasszista beszólását

2021. október 6., szerda 11:53

Élete végéig kitiltják az Artemio Franchi Stadionból azt a Fiorentina-szurkolót, aki rasszista bekiabálással inzultálta Kalidou Koulibalyt, a Napoli színes bőrű, szenegáli válogatott középhátvédjét – írja a football-italia.net.

Koulibaly a vasárnapi Fiorentina–Napoli (1–2) bajnoki mérkőzés másnapján a közösségi médiában osztotta meg, hogy az egyik hazai szurkoló „kiba**ott majomnak” nevezte őt. A Fiorentina ezt követően bocsánatot kért a futballistától és a Napolitól.

A firenzei klub az olasz hatóságokkal együtt jelenleg azon dolgozik, hogy megtalálják a szurkolót, akit soha többé nem engednek vissza a stadionba. A La Gazzetta dello Sport szerint a Fiorentina és a Digos, az olasz rendőrség politikai hírszerzési osztálya a stadion biztonsági kameráinak felvételei alapján már kiszúrtak egy embert, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő inzultálta Koulibalyt.

Hasonló történt a közelmúltban a Juventus–Milan mérkőzésen is, amelyen Mike Maignant, a vendégek kapusát bántalmazta rasszista bekiabálásokkal a Juventus egyik szurkolója. Őt könnyebb volt megtalálni, egyrészről, mert a torinói klub rendelkezik az egyik legfejlettebb biztonsági rendszerrel Olaszországban, másrészről, mert a szurkoló meg is osztotta a videót a közösségi médiában.

Rovatok