Index Vakbarát Hírportál

Már nem nyeretlenek az ukránok a vb-selejtezőkön

2021. október 9., szombat 20:26

Az ukrán labdarúgó-válogatott öt döntetlen után először győzött, míg a svéd együttes otthon Koszovó ellen szerzett fontos három pontot szombaton a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatában.

A D csoportban az ukránok öt döntetlennel kezdtek, most viszont Finnországból térhetnek haza győzelemmel.

A B csoportban a svédek kötelező diadalt arattak a vendég koszovóiak felett, és így kapaszkodnak az éllovas spanyolok után, ráadásul a vesztett pontok tekintetében jobban állnak, mint a Nemzetek Ligája vasárnap esti döntőjére készülő spanyolok. Grúzia változatlanul nyeretlen, a vendég görögök a 90. és a 95. percben találtak be, így nyertek 2–0-ra.

Az F csoportban a skót–izraeli meccs tétje a csoport második helye volt, és az, hogy ki tudja tartani a lépést az eddig százszázalékos dánokkal. A vendégek már az 5. percben vezetést szereztek, fél óra után azonban egyenlítettek a skótok, aztán két perc múlva ismét az izraelieknél volt az előny. Arról, hogy a csapatok így vonultak el pihenőre, Lyndon Dykes tehetett, mert kihagyta a szünet előtti ráadásban megítélt büntetőt. A hazaik csatára aztán az 57. percben jóvá tette hibáját. 

A skótok nagy mezőnyfölényben voltak, és ez a 94. percben érett újabb góllá, ezzel otthon tartották a fontos három pontot.

Az A csoportban két eddig nyeretlen együttes csatájából a vendég írek kerültek ki jól Azerbajdzsánban.

Eredmények, európai vb-selejtezők, 7. játéknap:

A csoport:
Azerbajdzsán–Írország 0–3 (0–2)
gólszerzők: Robinson (7., 39.), Ogbene (90.)

B csoport:
Grúzia–Görögország 0–2 (0–0)
g.: Bakaszetasz (90.), Pelkasz (95.)

Svédország–Koszovó 3–0 (1–0)
g.: Forsberg (29.), Isak (62.), Quaison (79.) 

D csoport:
Finnország–Ukrajna 1–2 (1–2)
g.: Pukki (29.), illetve Jarmolenko (5.), Jaremcsuk (34.)

Kazahsztán–Bosznia-Hercegovina 0–2 (0–1)
g.: Prevljak (25., 66.)

F csoport:
Skócia–Izrael 3–2 (1–2)
g.: McGinn (30.), Dykes (57.), McTominay (94.), illetve Zahavi (5.), Dabbur (32.)

C csoport:
Litvánia–Bulgária 3–1 (1–0)
g: Lasickas (18.), Cernych (82., 84.), illetve Despodov (64.)

A csoportokból az első helyezett kijut a jövő évi katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért. Mellettük a Nemzetek Ligájából a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó három helyért.

(MTI)

Rovatok