Index Vakbarát Hírportál

Minimum lesgyanús góllal nyerték a Nemzetek Ligáját a franciák

2021. október 10., vasárnap 22:46

Vasárnap este játszották a Nemzetek Ligája döntőjét, ahol Spanyolország Franciaországgal csapott össze. Bár Luis Enrique csapata szerzett vezetést Oyarzabal révén, Benzema egy csodálatos találattal gyorsan egalizált, Mbappé pedig a győztes gólt is megszerezte, erősen lesgyanús szituációt követően.

Az első félidő nem hozott nagy izgalmakat, a legfontosabb jelenet Raphael Varane sérülése volt, aki egy tisztázás után maradt lent a 40. percben, és nem is tudta folytatni, Dayot Upamecano váltotta.

A második játékrészre felpörögtek az események, a francia válogatottban 100. alkalommal játszó Antoine Griezmann bombázta telibe a keresztlécet, az ellentámadásból pedig éppen Upamecano bizonytalanságát kihasználva Mikel Oyarzabal megszerezte a vezetést a spanyoloknak.

Akik azonban sokáig nem örülhettek, Karim Benzema ugyanis a 16-os bal sarkáról nagyszerűen tekert a hosszú felső sarokba. Sőt, a 80. percben már a világbajnoki címvédőnél volt az előny: Theo Hernandez ugratta ki Kylian Mbappét, aki szépen váltotta gólra a ziccert – más kérdés, hogy az indítás pillanatában erősen lesgyanús helyzetben kapta a labdát, a VAR azonban némileg érthetetlen módon úgy ítélte meg, hogy szabályos volt a találat.

A hajrában mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítésért a spanyolok, ami azonban nem jött össze, így Portugália után a Nemzetek Ligája második kiírását a franciák nyerték.

NEMZETEK LIGÁJA
Döntő

Spanyolország–Franciaország 1–2 (0–0)
gólszerzők: Oyarzabal (64.), ill. Benzema (66.), Mbappé (80.)

(Borítókép: Franck Fife / AFP)

Rovatok