Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea sztárja a Puskás Aréna légkörét is szóba hozta az angol–magyar előtt

2021. október 11., hétfő 17:27 | aznap frissítve

Az angol labdarúgó-válogatott megtartotta a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőt megelőző sajtótájékoztatóját. Gareth Southgate szövetségi kapitány elmondta, lesznek változtatások a csapatában, de mindenki, aki magára ölti a nemzeti dresszt, büszkeséggel a szívében lép pályára. Hozzátette, nem lehetnek olyan csapat, amely szabadnapot vesz ki egy-egy meccsre, szeretné, ha az egész év során megmaradna az a teljesítmény, amelyet eddig hozott a gárda. Mason Mount a Puskás Aréna hangulatára is kitért a londoni meccs előtt.

A magyar válogatott ezen a mérkőzésen nem számíthat a bokasérülést szenvedő Dibusz Dénesre, a combizomsérüléssel bajlódó Kleinheisler Lászlóra, rajtuk kívül eltiltás miatt nem léphet pályára Botka Endre, Willi Orbán pedig az előzetes megállapodás értelmében az albánok elleni meccset követően visszautazott az RB Leipzighez, helyét a Parma fiatal játékosa, Balogh Botond vette át a keretben.

Az angolok 19 pontot szerezve vezetik a csoportot az albánok (15), a lengyelek (14) és a mieink (10) előtt. A tabella hátsó részében Andorra (3) az egymás elleni győzelmével megelőzi San Marinót (0).

Az Eb-döntős kedden hivatalosan még nem kvalifikálhat a világbajnokságra, de ha a mieinket legyőzi, akkor már biztosan nem végezhet a második helynél rosszabbul, vagyis legalább a pótselejtezője fix lenne. Erre persze aligha gondolnak a világ legértékesebb keretével bíró válogatottnál.

A meccs előtt az az egyik fő kérdés, hogy a tartalékosan felálló magyar csapat ellen tervez-e rotálni Gareth Southgate, vagy a legerősebb kezdővel veti magát a küzdelembe.

Lesznek változtatások. Nagyon erős csapatunk van, és szeretnénk, ha a játékosok azt éreznék, hogy mindenki be van vonva a játékba. Fontos, hogy tudják, milyen értékesek, képesek jó teljesítményt nyújtani. Andorra ellen nem barátságos meccset játszottunk, fontos pontokért küzdöttünk akkor is, és rendkívül elégedett vagyok a teljesítménnyel.

Jack Grealish-sel kapcsolatban elmondta, hogy nem attól lett jó játékos, hogy brit rekordért szerződött az Aston Villától a Manchester Cityhez, hiszen már korábban is jól játszott, de azzal, hogy most sorra a legnagyobb meccseken vesz részt, stabilizálja a helyét a legjobbak között.

A játékosok közül az Aranylabda-jelöltek listájára is felkerülő Mason Mount különleges élménynek, megvalósult álomnak írta le, hogy a saját nevét is megtalálta a legnagyobbaké között.

A mieink elleni budapesti mérkőzés hangulatát is kiemelte a Chelsea középpályása.

Talán a legjobb légkörű, legjobb hangulatú idegenbeli mérkőzés volt, amelyen részt vehettem eddig. Mindenki ellenünk szurkolt. Csapatként küzdöttünk. Ahogyan játszottunk és amilyen eredményt elértünk végül, az mutatja, mennyire hisz magában a válogatott. Nehéz mérkőzés, nem volt könnyű feltörni a védelmet, sőt helyzeteket kialakítani sem. Kemény együttessel csatáztunk, de végül megnyertük a meccset, amely összehozott minket és erősebbek lettünk csapatként.

A kapitány hozzátette, fontos a megfelelő mentalitás a keddi mérkőzésen.

Nem lehetünk olyan csapat, amelynek szabadnapja van. Szeretnénk, hogy továbbra is konzekvensen hozzuk az eredményeket az egész év során. Mindenkit büszkeséggel tölt el, ha felveheti a válogatottmezt. Ami pedig elégedettséggel tölt el, hogy a nyár után úgy jöttek vissza a játékosok, hogy még magasabb szintre szeretnének jutni.

A találkozót kedden 20.45-kor rendezik meg a londoni Wembley Stadionban.

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐSOROZAT

I CSOPORT

8. FORDULÓ (október 12.)

20.45: Anglia–Magyarország

20.45: Albánia–Lengyelország

20.45: San Marino–Andorra

9. FORDULÓ (november 12.)

20.45: Magyarország–San Marino

20.45: Andorra–Lengyelország

20.45: Anglia–Albánia

10. FORDULÓ (november 15.)

20.45: Lengyelország–Magyarország

20.45: Albánia–Andorra

20.45: San Marino–Anglia

A csoport állása: 1. Anglia, 19 pont, 2. Albánia, 15, 3. Lengyelország, 14, 4. Magyarország, 10, 5. Andorra, 3, 6. San Marino, 0.

Rovatok