Index Vakbarát Hírportál

Bartomeu szerint jó állapotban hagyták ott a Barcát a korábbi vezetéssel

2021. október 15., péntek 20:48

A Barcelona volt elnöke megerősítette, hogy egy angol klub hihetetlen összeget kínált Ansu Fatiért, ám a csapat vezetése semmi pénzért nem volt hajlandó megválni tőle.

A Barcelona új tízese, Ansu Fati nem mindennapi tehetség, sokan Lionel Messi utódjának vélik. Fati nyáron kapta meg a legendás mezszámot, melyet korábban az argentin sztárcsatár viselt hosszú éveken át. 2019 augusztusában a Real Betis ellen debütált a csapatban 16 évesen és 298 naposan. Ifjú kora miatt számtalan rekordot tart, többek között ő a legfiatalabb gólszerző a Bajnokok Ligája, a La Liga és a spanyol labdarúgó-válogatott történetében.   

Fati az utóbbi szűk egy évet sérülten töltötte, novemberben egy Real Betis elleni találkozón megsérült a térdszalagja, meg is kellett műteni. Augusztus végén állt újra edzésbe, majd szeptember végén góllal tért vissza a Levante ellen.

Josep Maria Bartomeu egy interjúban kifejtette, 2020-ban a csodagyerekért 150 millió eurót kínált egy angol klub. Amit visszautasított.

150 millió euró egy akkor még csak 17 éves tehetségért meglehetősen sok pénz, plusz hatalmas kockázat. Annak fényében, hogy 2018-ban a Barca 145 millió euróért vásárolta meg Philippe Coutinhót a Liverpooltól, aminek fényében egészen hihetetlennek tűnik a Fati-ajánlat. Ez az igazolás pedig a futballtörténelem harmadik legdrágábbika.

Jogos kérdés lehet, ki a nagyobb balek: aki ilyen ajánlatot tesz, aki egy ilyen ajánlatot visszautasít, vagy aki ezt az egészet elhiszi. 

Bartomeu állít még érdekes dolgokat: szerinte a korábbi vezetéssel jó állapotban hagyták a klubot, és az anyagi probléma közel sem olyan súlyos, mint amennyire azt hallani lehet. Pedig a Barcelona másfél milliárd eurós adóssággal rendelkezik, ami ritkán gyűlik össze csak úgy egyik pillanatról a másikra. 

2010-ben, amikor mi érkeztünk, a csapat minden szinten csúcson volt. Manapság a Barcelonáról miden téren példát lehet venni. Mind szociálisan, mind gazdaságilag

– állítja az ex-elnök. 

(Borítókép: Josep Bartomeu 2020 októberében a Camp Nouban. Fotó: NurPhoto / Getty Images) 

Rovatok