Index Vakbarát Hírportál

Marcus Rashford 23 évesen lett az Egyesült Királyság második legbefolyásosabb fekete közéleti személyisége

2021. október 15., péntek 11:55

A Powerful Media idén is kiadta az Egyesült Királyság legbefolyásosabb feketéinek névsorát, a The Powerlist 2022-t – írja a Mirror.

A listára azok az afrikai, afroamerikai, illetve karibi fekete nők és férfiak kerülnek fel 2007 óta minden évben, akik az üzleti életben, a tudomány, a technológia vagy a művészet terén öregbítik hazájuk hírnevét, egyúttal a fiatalok számára megfelelő példaképek lehetnek.

Az első Jacky Wright, a Microsoft US digitális vezérigazgatója és vállalati alelnöke lett, a második helyen Marcus Rashford, a Manchester United angol válogatott futballistája, a harmadik helyen pedig Anne Mensah, a Netflix brit tartalomszolgáltatási alelnöke végzett.

Jacky Wright gyakran emeli fel a hangját a nők és a kisebbségek mellett, egyúttal sokat tesz is azért, hogy változásokat érjenek el az igazságosabb társadalom megteremtésére, míg Anne Mensah a ScreenSkills brit jótékonysági szervezet tagjaként a televíziós és a filmszektor képzésében vállal nagy szerepet.

Marcus Rashford második helye egyáltalán nem meglepő. A Manchester United 23 éves futballistája hatalmas szerepet játszott a brit kormány tavalyi döntésében, amely szerint ingyenes iskolai étkezést biztosítanak a gyerekek számára a nyári szünet alatt is.

A csatár a hatalmas követői bázisát is felhasználva 2020. június 15-én írt nyílt levelet az angol kormánynak, hogy tegyenek a gyerekek szegénysége ellen, másnap pedig bejelentették a segítségnyújtást. A futballista ezt követően még tavaly októberben brit birodalmi rendi elismerést kapott, a múlt héten pedig minden idők legfiatalabbjaként tiszteletbeli doktori címet kapott a manchesteri egyetemen.

Rovatok