Index Vakbarát Hírportál

Fati és Coutinho betalált, Agüero pedig bemutatkozott a Barcában

2021. október 17., vasárnap 22:57

A La Liga 9. fordulójának rangadóján a Barcelona hátrányból fordítva 3–1-re legyőzte hazai pályán a Valenciát.

Viszonylag kedvező előjelekkel készülhetett a Barcelona a forduló rangadójára, ugyanis Sergio Agüero először jelentkezett játékra a sérülése óta, Ansu Fati először kezdett 2020 novembere óta, és Ronald Koeman is visszaülhetett a kispadra, miután letöltötte kétmeccses eltiltását. A hurráhangulat (már ha van ilyen mostanában a Barcánál) nem tartott sokáig, az 5. percben ugyanis megszerezte a vezetést a Valencia. A vendégek szöglete után röviden szabadítottak fel a hazaiak, José Gaya pedig kapásból, 22 méterről gyönyörű gólt lőtt.

Szép találatra széppel válaszolt a katalán együttes, méghozzá igen hamar. A 13. percben Ansu Fati húzott befelé a bal oldalról, majd Memphis Depay-jal kényszerítőzött, a visszakapott labdát állítgatás nélkül tekerte a hosszú alsóba.

A félidő hajrájában a két gólszerző a Valencia tizenhatosán belül csapott össze, Gaya szabálytalan volt, a megítélt tizenegyest Depay kíméletlenül felvarrta a bal felsőbe, azaz még a szünet előtt fordított a Barcelona.

Jó iramban folytatódott a mérkőzés a fordulás után, Ansu Fati akár duplázhatott volna, míg a túloldalon Carlos Soler a kapufát találta el, Goncalo Guedes lövésébe pedig reflexmozdulattal kapott bele Marc-Andre ter Stegen.

Ansu Fatit aztán Philippe Coutinho váltotta, aki végül a hajrában, a 85. percben el is döntötte a mérkőzést élete egyik legkönnyebb góljával.

Nem sokkal később pedig pályára lépett Agüero, akinek megvolt a debütálása a katalánoknál.

A Barcelona ezzel a sikerrel feljött a 7. helyre a rendkívül szoros mezőnyben. 

A GranadaAtlético Madrid és a Real MadridAthletic Bilbao találkozókat elhalasztották a két fővárosi csapat dél-amerikai játékosaink vb-selejtezői miatt.

La Liga, 9. forduló:
FC Barcelona–Valencia 3–1 (2–1)
Villarreal–Osasuna 1–2 (0–1)
Celta Vigo–Sevilla 0–1 (0–0)
Rayo Vallecano–Elche 2–1 (1–1)
Real Sociedad–Real Mallorca 1–0 (0–0)
Levante–Getafe 0–0

Rovatok