Index Vakbarát Hírportál

Pokoli feltámadás a „vörös ördögöktől”, megint CR volt a hős

2021. október 20., szerda 20:47

A Bajnokok Ligája E csoportjának 3. fordulójában a Barcelona hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Dinamo Kijevet, így már nem áll pont nélkül, ugyanitt este a Bayern München négyet vágott a rangadón. A Chelsea ugyancsak 4–0-ra győzött, de a Juventus sem botlott. A Manchester United szűk fél óra alatt kétgólos hátrányba került, de a végén csak megverte az Atalantát.

Barcelona–Dinamo Kijev

A katalán kirakatcsapat a poszt-Messi-érában finoman szólva sem tündökölt a Bajnokok Ligájában, hiszen a Bayern München és a Benfica elleni 0–3-ak során még csak kaput eltaláló lövésig sem jutott.

Ez most a Dinamo Kijev ellen az első félidőben háromszor is összejött, a 36. percben Jordi Alba bal oldali beadása után pedig az első gól is összejött, a középhátvéd Gerard Piqué lőtt estében a kapuba (1–0).

Akik az első félidő nagy Barca-fölényét látva gálát hozó második játékrészben reménykedtek, azoknak csalódniuk kellett, ekkor ugyanis újra kaput eltaláló lövés nélküli bő háromnegyed órát produkáltak a gránátvörös-kékek, más kérdés, hogy a teljesen veszélytelen Dinamo Kijevvel szemben ez is bőven elegendőnek bizonyult.

A katalánok így megőrizték esélyüket a továbbjutásra, de ennél sokkal többet kell majd nyújtaniuk az erősebb riválisokkal szemben.

A másik korai meccsen a Salzburg otthon 3–1-re legyőzte a Wolfsburgot, ezzel már öt ponttal megelőzi riválisát.

Manchester United–Atalanta

A 21 órás sáv egyik kiemelt párosítása a Manchester United Atalanta elleni ütközete volt, ami pocsékul indult a „vörös ördögök” számára, hiszen az első negyedóra végén a labda mögül érkező, így nem lesen lévő Mario Pasalic passzolt a kapuba, majd még az első fél óra letelte előtt egy szöglet után Merih Demiral fejese is utat talált a kapuba (0–2).

Az angolok igyekeztek megnyomni a játékrész hajrát, de a legnagyobb lehetőségüknél a léc hárított, így kétgólos hátránnyal mehettek pihenőre.

A folytatásra még agresszívabb házigazda érkezett, aminek hamar meglett az eredménye, miután Bruno Fernandes remek passzából Marcus Rashford szépített (1–2), de úgy tűnt, hiába az óriási nyomás, a második gól csak nem akar összejönni.

Az utolsó negyedóra kezdetén a középhátvéd Harry Maguire előtt alakult ki ziccer egy pocsék szöglet után, ő pedig a jobb alsóba lőtte a labdát. Innentől kezdve már az volt a kérdés, megússza-e vereség nélkül az Atalanta, de ez sem jött össze, a 81. percben jött Cristiano Ronaldo (ki más?), és eldöntötte a három pont sorsát (3–2).

Ami a többi meccset illeti

Az E csoport rangadóján a Bayern München a 70. percig csak két érvénytelenített gólig jutott, utána viszont négyszer is bevette a Benfica kapuját, gyakorlatilag eldöntve a csoportelsőség kérdését.

A bajorokhoz hasonlóan a Chelsea is 4–0-ra nyert, ezt a Malmö bánta, itt a Juventus legyűrte a Zenitet, így továbbra is hibátlan.

BAJNOKOK LIGÁJA

3. FORDULÓ

E CSOPORT

Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) 1–0 (Piqué 36.)

Benfica (portugál)–Bayern München (német) 0–4 (Sané 70., 85., Everton 80. – öngól, Lewandowski 82.)

Az állás: 1. Bayern München 9 pont (12–0), 2. Benfica 4 (3–4), 3. Barcelona 3 (1–6), 4. Dinamo Kijev 1 (0–6)

F CSOPORT

Young Boys (svájci)–Villarreal (spanyol) 1–4 (Elia 77., ill. Pino 6., G. Moreno 16., A. Moreno 89., Chukwueze 92.)

Manchester United (angol)–Atalanta (olasz) 3–2 (Rashford 53., Maguire 75., C. Ronaldo 81., ill. Pasalic 15., Demiral 29.)

Az állás: 1. Manchester United 6 (6–5), 2. Villarreal 4 (7–5), 3. Atalanta 4 (5–5), 4. Young Boys 3 (3–6)

G CSOPORT

Salzburg (osztrák)–Wolfsburg (német) 3–1 (Adeyemi 3., Okafor 65., 77., ill. Nmecha 15.)

Lille (francia)–Sevilla (spanyol) 0–0

Az állás: 1. Salzburg 7 (6–3), 2. Sevilla 3 (2–2), 3. Lille 2 (1–2), 4. Wolfsburg 2 (2–4)

H CSOPORT

Chelsea (angol)–Malmö (svéd) 4–0 (Christensen 9., Jorginho 21., 57. – mindkettőt 11-esből, Havertz 48.)

Zenit (orosz)–Juventus (olasz) 0–1 (Kulusevski 86.)

Az állás: 1. Juventus 9 (5–0), 2. Chelsea 6 (5–1), 3. Zenit 3 (4–2), 4. Malmö 0 (0–11)

(Borítókép: Gerard Piqué ünnepli a Barcelona győztes gólját – Alex Caparros/Getty Images)

Rovatok