Index Vakbarát Hírportál

Solskjaer: Cristiano Ronaldo ismét bizonyított kritikusainak

2021. október 21., csütörtök 10:08

Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző szerint Cristiano Ronaldo ismét bizonyított a kritikusainak azzal, hogy győztes gólt szerzett szerdán az Atalanta elleni, 0–2-ről megfordított labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.

A norvég tréner a találkozó után elmondta, a portugál támadó nagyszerűen játszott, és azoknak, akik szerint nincs segítségére a csapatnak, javasolja, nézzék meg, hogy játszott a bergamóiak ellen.

Cristiano remek munkát végzett a kapu előtt. Ha valaki kritizálni szeretné, nézze meg a mérkőzést

– fogalmazott Solskjaer, aki rendkívül elégedett volt azzal, ahogy Ronaldo vezette a csapatot.

Bejátszotta az üres területeket, nyomást gyakorolt az ellenfélre, de amikor kellett, visszament védekezni, blokkolt a saját tizenhatosán belül is. Mindent megtett, amit egy középcsatártól elvárunk

– tette hozzá a szakember.

Ronaldo a 81. percben fejjel vette be az Atalanta kapuját, az MU pedig úgy nyert 3–2-re, hogy a szünetben még 2–0-s hátrányban volt. Az ötszörös aranylabdás portugál játékos így mindhárom eddigi BL-csoportmeccsén betalált, nyári visszatérése óta pedig nyolc mérkőzésen hat gólnál jár a Unitedben.

Jól játszottunk, és egy pillanatra sem adtuk fel

– egészítette ki mondandóját Solskjaer.

Győzelmével a Manchester United három forduló után hat ponttal vezeti az F csoportot.

Jesus: A Bayern cseréi megváltoztatták a játékot

Jorge Jesus, a Benfica vezetőedzője szerint a Bayern München elsősorban friss játékosainak köszönhetően kerekedett csapata fölé a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A szakember a 4–0-ra elveszített hazai találkozót követően az európai szövetség honlapjának kiemelte: mezőnyben végig egyenrangú partnernek bizonyultak, de az is különbséget jelentett, hogy a bajorok kapusa, Manuel Neuer két alkalommal is bravúrosan hárított.

A végeredmény túlzó ahhoz képest, amilyen játékot nyújtott a két csapat. Más eredménynek kellett volna születnie, mert a meccs nagy részében nem volt benne a játékban, hogy négy gólt kapunk. A Bayern friss emberei azonban megváltoztatták a játék menetét

– mondta Jesus.

A vendégeknél Serge Gnabry 0–0-nál, a 66. percben, Josip Stanisic egygólos vezetésnél, a 77. percben lépett pályára. A cserék után négy, illetve három perccel később eredményes tudott lenni a Bayern. A tréner hozzátette: fájó számára az eredmény, mert előttük is adódtak helyzetek, arra pedig nem számítottak előzetesen, hogy kettőnél több gólt is kaphatnak.

Dino Toppmöller, a Bayern másodedzője kiemelte: nagy élmény és egyben szórakoztató volt számára a betegség miatt hiányzó vezetőedző, Julian Nagelsmann helyettesítése. Hozzátette, gratulál a bajor játékosoknak, mert nem könnyű olyan váratlan helyzetben jó teljesítményt nyújtani, amikor a vezetőedző az utolsó pillanatban kiesik.

A németek gól nélküli állásnál kétszer is úgy találtak a hazai kapuba, hogy videó-visszajátszást követően nem ítéltek gólt, majd a 70. percben Leroy Sané szerzett vezetést számukra. A gólszerző kifejtette: az első félidőben is jól játszottak, de akkor a helyzetkihasználásnál nem voltak elég pontosak.

Csak játszanunk kellett tovább, és türelmesnek lennünk, végül aztán csak összejött.

A 100. BL-meccsén pályára lépő Neuer hangsúlyozta: pályafutása elején elképzelni sem tudta, hogy eléri ezt a határt. A meccsről hozzátette, a második félidőben „hihetetlen teljesítményt” nyújtottak, végig kézben tartották az irányítást, és a vezetés megszerzését követően már könnyebbé vált a dolguk.

Az E csoportban a Bayern München hibátlan teljesítménnyel, kilenc ponttal vezet, a Benficának négy, a Barcelonának három, a Dinamo Kijevnek egy pontja van.

A H csoportban a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató, címvédő Chelsea ugyancsak 4–0-ra, de otthon győzte le soros riválisát, a svéd Malmö gárdáját, bár ott – ellentétben a lisszaboni találkozóval – már a 21. percben kétgólos volt a különbség. A londoniakat irányító Thomas Tuchel kiemelte, a sok labdaszerzés mellett végig nagy intenzitással tudtak játszani, és megérdemelten jutottak a saját maguk által is elvárt három ponthoz, mert kiválóan teljesítettek.

A Chelsea-ben kényszerű okokból már az első félidőben le kellett cserélni a Lukaku–Werner csatárduót, ezzel kapcsolatban a szakember kifejtette: nem szeretné, ha túl gyakran találná magát szembe hasonló problémával a szezon során, de persze tudomásul veszi, hogy előfordulhat.

Nézzük a pozitív oldalát a dolognak: már korábban is tudtunk úgy nyerni, hogy Romelu és Timo sem lehetett köztünk, a helyettesítőik pedig szeretnének a pályán bizonyítani.

Jon Dahl Tomasson, a Malmö trénere elmondta: BL-szinten gyorsan történnek az események, és az elmúlt években még tovább nőtt a különbség az elitklubok és a többi csapat között.

A H csoportban a Juventus áll az élen kilenc ponttal, a Chelsea hat, a Zenit három, a Malmö nulla ponttal áll.

BAJNOKOK LIGÁJA

3. FORDULÓ

E CSOPORT

Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) 1–0 (Piqué 36.)

Benfica (portugál)–Bayern München (német) 0–4 (Sané 70., 85., Everton 80. – öngól, Lewandowski 82.)

Az állás: 1. Bayern München 9 pont (12–0), 2. Benfica 4 (3–4), 3. Barcelona 3 (1–6), 4. Dinamo Kijev 1 (0–6)

F CSOPORT

Young Boys (svájci)–Villarreal (spanyol) 1–4 (Elia 77., ill. Pino 6., G. Moreno 16., A. Moreno 89., Chukwueze 92.)

Manchester United (angol)–Atalanta (olasz) 3–2 (Rashford 53., Maguire 75., C. Ronaldo 81., ill. Pasalic 15., Demiral 29.)

Az állás: 1. Manchester United 6 (6–5), 2. Villarreal 4 (7–5), 3. Atalanta 4 (5–5), 4. Young Boys 3 (3–6)

G CSOPORT

Salzburg (osztrák)–Wolfsburg (német) 3–1 (Adeyemi 3., Okafor 65., 77., ill. Nmecha 15.)

Lille (francia)–Sevilla (spanyol) 0–0

Az állás: 1. Salzburg 7 (6–3), 2. Sevilla 3 (2–2), 3. Lille 2 (1–2), 4. Wolfsburg 2 (2–4)

H CSOPORT

Chelsea (angol)–Malmö (svéd) 4–0 (Christensen 9., Jorginho 21., 57. – mindkettőt 11-esből, Havertz 48.)

Zenit (orosz)–Juventus (olasz) 0–1 (Kulusevski 86.)

Az állás: 1. Juventus 9 (5–0), 2. Chelsea 6 (5–1), 3. Zenit 3 (4–2), 4. Malmö 0 (0–11)

(MTI/Index)

(Borítókép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

Rovatok