Index Vakbarát Hírportál

Szabályos licitháború jöhet a magyar játékosért

2021. október 22., péntek 13:26

Az olasz Calciomercato.it oldal szerint a téli átigazolási időszakban komoly licitháborút vívhatnak Európa topcsapatai Szalai Attiláért, a magyar válogatott és a Fenerbahçe védőjéért. A honlap úgy tudja, jelenleg az Atlético Madrid a legesélyesebb kérő, amelynek a hátsó alakzata egyre vékonyabb és öregebb, Diego Simeone pedig ezért vetett szemet a 23 éves magyar játékosra.

Hasonló cipőben jár a Juventus és annak edzője, Massimiliano Allegri. A védekezésközpontú csapatban továbbra is a 37 éves Giorgio Chiellini és a 34 éves Leonardo Bonucci alkotja a védelem tengelyét, a fiatal Matthijs de Ligt egyelőre nem tudott felnőni a feladathoz, míg Daniele Rugani nem megoldás hosszú távon.

A spanyol Don Balón lap értesülései szerint a Chelsea radarjára is felkerült Szalai, akit a Transfermarkt legfrissebb rangsora a török bajnokság legdrágább védőjének tart 11 millió eurós piaci értékkel.

 Ezzel egyébként minden játékost tekintve a Süper Lig 6. legértékesebb labdarúgója.

Szalai Attila 2021 januárjában került a ciprusi Apoel Limasszoltól a török sztárcsapathoz, amely kétmillió eurót fizetett érte. Azonnal alapemberré vált, azóta egy kivételével az összes bajnoki mérkőzésen kezdő volt. A magyar válogatottból szintén kirobbanthatatlan, 2020 szeptembere óta 21 mérkőzésből húszon kapott lehetőséget, ezeket pedig kivétel nélkül végigjátszotta.

Állítólag a Fenerbahçénál is tudják, hogy nem fogják tudni megtartani a ballábas hátvédet, de húszmillió euró alatt nem szeretnék elengedni.

(Borítókép: Szalai Attila az Írország elleni felkészülési meccsen. Fotó: Getty Images)

Rovatok