Index Vakbarát Hírportál

Mount hármat, a Chelsea hetet lőtt a Norwichnak

2021. október 23., szombat 16:01

Gólzáporos győzelmet aratott az éllovas Chelsea az utolsó helyezett Norwich City ellen az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában, Thomas Tuchel csapata a mesterhármast szerző Mason Mount vezérletével 7–0-ra nyert és megszilárdította vezető helyét a tabellán.

A listavezető már az első félidőben háromgólos előnyre tett szert, Mason Mount, Callum Hudson-Odoi és Reece James góljának köszönhetően.

A második játékrészre sem változott a játék képe, óriási fölényben futballoztak a hazaiak és Ben Chillwell találatával, valamint egy öngóllal bő egy óra játék után már öttel vezettek. A Norwich ráadásul a 65. percben emberhátrányba került, Benjamin Gibson ugyanis 10 perc alatt összeszedett két sárga lapot, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

A hajrában Mount büntetőből és egy szép akció végén is eredményes volt, így a mesterhármast szerző angol középpályás vezérletével a Chelsea kiütéses sikert ünnepelhetett.

A Watford 5–2-re nyert az Everton otthonában, a vendégek norvég csatára, Joshua King mesterhármassal járult hozzá a sikerhez.

Premier League, 9. forduló:

Chelsea–Norwich City 70 (30)

EvertonWatford 25 (11)

Crystal Palace–Newcastle United 1–1 (00)

Leeds United–Wolverhampton Wanderers 1–1 (01)

Southampton–Burnley 22 (11)

Brighton Manchester City 1–4 (0 –3)

pénteken játszották:

Arsenal–Aston Villa 31 (20)

vasárnap játsszák:

BrentfordLeicester City 15.00

West Ham UnitedTottenham Hotspur 15.00

Manchester UnitedFC Liverpool 17.30

(Bortókép: Adrian Dennis / AFP)

Rovatok