Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldót nem zavarják a kritikusok, jól alszik

2021. október 23., szombat 17:19

Cristiano Ronaldo számos kritikát kapott, amióta visszatért a Manchester Unitedbe a nyáron. A 36 éves portugál csatár pedig nem kezdte rosszul a 2021–2022-es idényt, nyolc tétmérkőzésen hat gólt szerzett, igaz, a manchesteriek ezzel együtt is vergődnek egyelőre.

A Ligakupából már kiestek, a Young Boys ellen vereséggel kezdtek a Bajnokok Ligájában – és a Villarreal és az Atalanta ellen is csak nyögvenyelősen tudtak fordítani hazai pályán –, az angol bajnokságban pedig már tíz pontot elhullajtottak, és a listavezető Chelsea mögött már nyolc pont a hátrányuk.

Erről azonban nem az ötszörös aranylabdás tehet elsősorban, sokkal inkább a kilátástalannak tűnő játékrendszer, a kreativitás hiánya a támadójátékból. Mégis Ronaldóra zúdul az össztűz, elvégre ő a csapat legnagyobb sztárja. Többek között azért is kikezdték, hogy befejező csatárként nem veszi ki eléggé a szerepét a védekezésből.

Tudom, mikor van szükség arra, hogy védekezzek. A legfontosabb szerepem a klubnál, hogy nyerjek, gólokat szerezzek, és győzelemre vezessem a csapatot, miközben persze a védekezés is a feladatom. Akik nem kedvelnek, azok úgysem veszik ezt észre. Harminchat éves vagyok, mindent megnyertem, nem aggódom azok miatt, akik rosszat mondanak rólam. Jól alszom éjjel

– mondja Cristiano Ronaldo, hozzátéve, hogy továbbra is a sikereivel szeretné elhallgattatni a kritikusait.

A United a legutóbbi három bajnokiján csupán egyetlen pontot szerzett, de az Everton elleni hazai döntetlent is úgy élte meg, mintha kikaptak volna.

Nem szeretek veszíteni. Lehet, hogy rosszul gondolkodom, de így motiválom magam, ennek köszönhetően nyertem annyi mindent a karrierem során, és emiatt játszottam a világ legnagyobb klubjaiban

– mondja Ronaldo, akit nem zavarnak a kritikák, megszokta már, hogy bármilyen sikert is érjen el, a károgók úgyis megtalálják mindenben a rosszat.

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes klasszis arról is beszélt, hogy rengeteg potenciált lát a Manchester Unitedben, amely tele van fiatal, tehetséges játékossal, és nem levezetni tért vissza a klubhoz, hanem azért, hogy trófeákat nyerjen, valamint segítse építeni a jövő csapatát.

Cristiano Ronaldónak vasárnap újabb lehetősége lesz, hogy elhallgattassa a kritikusait, a Manchester United ugyanis a Liverpoolt fogadja az Old Traffordon.

(via: Sky Sports)

(Borítókép: Naomi Baker / Getty Images Hungary)

Rovatok