Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool az Old Traffordon végezte ki a Manchester Unitedet

2021. október 24., vasárnap 19:24

A mai napra a Manchester United és a Liverpool drukkerei is sokáig fognak emlékezni, miután a Premier League 9. fordulójában a „vörös ördögök” kiütéses, 5–0-s vereséget szenvedtek hazai pályán a legnagyobb riválisuktól.

Ole Gunnar Solskjaer alatt már az elmúlt időszakban elkezdett (ismét) inogni a Manchester United kispadja, a Liverpool elleni rangadóra sem készülhetett nyugodtan a norvég mester, de aztán ami az Old Traffordon történt, az még a rémálmait is alulmúlta.

Jürgen Klopp együttese Naby Keita révén már az 5. percben megkezdte a gólgyártást, nyolc perccel később Diogo Jota révén (Harry Maguire és Luke Shaw hathatós közreműködésével) már kettő volt közte. Aztán 25 perccel később beindult a Mohamed Szalah-show, az egyiptomi klasszis először a 38. percben, majd az első félidő ráadásában is eredményes volt. Az első gólja volt a 105. Premier League-találata, amivel lehagyta Didier Drogbát az örökranglistán és immáron ő a PL legeredményesebb afrikai játékosa.

4–0-ra vezetett a szünetben a Liverpool, a Manchester United pedig még sosem volt négygólos hátrányban 45 perc után a Premier League-ben.

A második játékrész elején sem kegyelmeztek a vendégek, Szalah az 50. percben meglőtte saját maga harmadik, csapata ötödik gólját, és két perc múlva hiába válaszolt Cristiano Ronaldo, a videobíró leshelyzetet ítélt, így maradt a totálisan megalázó 0–5.

Sőt, lehetett tetézni a bajokat, a csereként beállt Paul Pogba negyed óra alatt megoldotta, hogy ne kelljen részése lennie a kivégzésnek, úgy csúszott oda Keitának, hogy egyből villant a piros. Keitát egyébként hordágyon kellett levinni a pályáról.

A hazai szurkolók többsége a 60. perc környékén elindult haza, a Liverpool pedig látványosan behúzta a kéziféket, békésen gurigázott a csapat. Trent Alexander-Arnold azért megpróbálkozott egy átlövéssel, és nagyon kellett David de Gea ahhoz, hogy ne szülessen meg a hatodik vendég gól. A 83. percben azért Edinson Cavani tehetett volna azért, hogy egy hangyányival jobban fessen az eredmény, de két méterről sem sikerült betalálnia. 

A hosszabbításban Curtis Jones lábában maradt a hatodik, utolsó koporsószöget jelentő gól, de blokkolták a lövését, így maradt az öt. Ezen a meccsen nem a végeredmény volt, hanem az utóélet lesz a kérdés. A Liverpool visszafoglalta a második helyet a Chelsea mögött, a Manchester United a hetedik.

Eredmények, Premier League, 9. forduló:
Brentford–Leicester 1–2 (0–1)
West Ham
–Tottenham 1–0 (0–0)
Manchester United
–Liverpool 0–5 (0–4)

(Borítókép: Totális letargia az Old Trafford lelátóján. Fotó: Getty Images.)

Rovatok