Index Vakbarát Hírportál

Mintha elátkozták volna: megint megsérült Messi utódja

2021. október 27., szerda 10:15

A Barcelona ifjú csillagának az el Clásico után ismét fáj a jobb térde, és nem tudni, mikor térhet vissza.

A Barcelona új tízese, Ansu Fati nem mindennapi tehetség, sokan Lionel Messi utódjának vélik. Fati nyáron kapta meg a legendás mezszámot, melyet korábban az argentin sztárcsatár viselt hosszú éveken át. 2019 augusztusában a Real Betis ellen debütált a csapatban 16 évesen és 298 naposan. Ifjú kora miatt számtalan rekordot tart, többek között ő a legfiatalabb gólszerző a Bajnokok Ligája, a La Liga és a spanyol labdarúgó-válogatott történetében.

Fati az utóbbi szűk egy évet (305 nap) sérülten töltötte, novemberben egy Real Betis elleni találkozón megsérült a térdszalagja, ezért a bal térdét meg is kellett műteni. Augusztus végén állt újra edzésbe, majd szeptember végén góllal tért vissza a Levante ellen.

Most pedig ismét vakarhatja a fejét a Barcelona vezetése, mert ezúttal Fati a jobb térdét fájlalja.

A csapat nyilatkozata szerint a helyzet nem olyan komoly, de Fati határozatlan időre kikerül a keretből.

Az el Clásicón történhetett a baj, az összecsapás folyamán nem tudott megvillanni az ifjú titán, a 73. percben pedig Sergio Agüero vette át a helyét a gyepen. Ráadásul lecserélése után már a kispadon látszott, hogy valami nincs rendben, akkor is a jobb térdét fájlalta. A mérkőzés folyamán egyszer a Real Madrid védőjével, David Alabával ütközött keményen. 

(Borítókép: Ronald Koeman kíséri a kispadra Ansu Fatit a Real Madrid elleni rangadón. Fotó: Xavier Bonilla / Getty Images) 

Rovatok