Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott az Aranylabda-szavazás végeredménye

2021. október 28., csütörtök 10:40

Habár még több mint egy hónapot kell várni, hogy megtudjuk, ki kapta 2021-ben a France Football Aranylabdáját, úgy néz ki, a szavazás végeredménye kiszivárgott. Legalábbis a Twitteren kering egy igencsak homályos és minimum megkérdőjelezhető hitelességű fénykép, amely a sorrendet és a pontszámokat is mutatja, valamint a fejlécen látható a France Football felirat és egy október 25-i dátum.

A fotó tanúsága alapján az idei Aranylabdát a Bayern München és a lengyel válogatott csatára, Robert Lewandowski veheti majd át a november 29-i díjátadón.

A támadó 2020-ban minden kétséget kizáróan a legjobb formában futballozó játékos volt, akkor azonban a pandémia miatt a szervezet úgy döntött, nem kerül kiosztásra az elismerés. Lewandowski azóta sem lassított, és bár a Bayern München nem tudta megvédeni a címét a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, a Bundesligát ezúttal is megnyerte. Ezenkívül ő lett a 2020–2021-es szezon európai aranycipőse.

A fénykép alapján a második helyen a hatszoros győztes Lionel Messi végzett, aki a Barcelonával Spanyol Kupát, az argentin válogatottal pedig Copa Américát nyert, majd nyáron a Paris Saint-Germainhez igazolt.

A francia Karim Benzema lett a harmadik, aki a Real Madridban és a válogatottban is remekelt 2021-ben, a 4. helyre a Liverpool szélsője, Mohamed Szalah ért oda, az ötödik pedig Jorginho lett, aki a Chelsea-vel BL-győzelmet, az olasz válogatottal pedig Európa-bajnoki címet ünnepelhetett idén.

Ön kinek adná az Aranylabdát?

  • 4876
    Robert Lewandowski
  • 2018
    Lionel Messi
  • 985
    Más
  • 846
    Karim Benzema
  • 697
    Mohamed Szalah
  • 527
    Jorginho

Rovatok