Index Vakbarát Hírportál

Megvan a Barcelona új edzője

2021. október 28., csütörtök 14:49 | két éve frissítve

Ideiglenesen Sergi Barjuán veszi át az FC Barcelona irányítását – jelentette be a klub hivatalos oldalán. A csapat szerda késő este menesztette Ronald Koeman vezetőedzőt, miután az együttes 1–0-ra kikapott a Rayo Vallecano otthonában, amivel négy bajnoki mérkőzés alatt a harmadik vereségét szenvedte el, és visszacsúszott a tabella 9. helyére.

Sergit nem kell bemutatni a Barcelona-drukkereknek, az egykori balhátvéd 460 meccsen viselte a gránátvörös-kékek szerelést, a kilencvenes években összesen kilenc trófeát szerzett a csapattal. 2002-ben az Atlético Madridhoz igazolt, és onnan vonult vissza 2005-ben. Eddig a Barca B csapatát edzette, korábban megfordult az ifi B-nél, aztán a Recreativo Huelvánál, az Almeríánál és a Mallorcánál is, valamint Kínában is eltöltött két évet.

A 49 éves szakember csak arra az időre veszi át a felkészítést, amíg a klub nem talál hosszú távú megoldást Koeman helyére. Egybehangzó spanyol sajtóinformációk szerint egy másik klublegenda, Xavi Hernández ülhet majd le a kispadra, amint véglegesítik a szerződésbontást jelenlegi, katari klubjával.

Rovatok