Index Vakbarát Hírportál

A Puskás Akadémia legyőzte a Honvédot, a Kisvárda kiütötte a ZTE-t

2021. október 31., vasárnap 19:17

A Puskás Akadémia házigazdaként 3–1-re legyőzte a 22. perctől emberhátrányban játszó Budapest Honvéd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, majd Nono góljával megszerezte a vezetést a Honvéd. Feszült hangulatban folytatódott a meccs, egy szabálytalanságot követő lökdösődés végén Nagy Dominik kapott piros lapot. A Puskás Akadémia emberelőnyben jóval többet birtokolta a labdát, mégis inkább a fővárosi gárda volt veszélyesebb, azonban így sem tudta kihúzni a szünetig, a hosszabbítás utolsó percében Jakub Plsek egyenlített.

A fordulást követően is rengeteg volt a szabálytalanság, amikor a játéké volt a főszerep, akkor inkább a Puskás Akadémia irányított. A hazaiak büntetőből megszerezték a vezetést, a másik oldalon Balogh Norbert óriási helyzetben fejelt a kapu mellé. Néhány perc múlva eldőlt a meccs, mivel Mohamed Mezgrani öngólt vétett. 

A Kisvárda 5–0-ra legyőzte a Zalaegerszeget, ezzel a tabella élére ugrott. A zalaiak sorozatban három bajnoki siker után veszítettek, míg a várdai együttes három nyeretlenül megvívott élvonalbeli találkozó után győzött ismét. A sportszerű meccsen egyetlen sárga lapot sem kellett kiosztania a játékvezetőnek.

Kiegyenlített labdabirtoklási arány mellett a hazaiak futballoztak veszélyesebben, ez pedig az első félidő felénél góllá érett, igaz, Navratil találatát csak videobírózás után érvényesítette a játékvezető. Néhány perccel később tizenegyesből egyenlíthetett volna a vendégegyüttes, a főszerep azonban ismét a videobíróé volt, az pedig felülbírálta a játékvezető döntését, tehát a ZTE nem rúghatott büntetőt. Kisvártatva Navratil duplázott, így a Kisvárda előnye megnyugtatóvá vált a szünetre.

A térfélcsere előtt hármas cserével próbált frissíteni Waltner Róbert vezetőedző a zalai együttesen, amely nagy lendülettel vetette bele magát a folytatásba. A második félidő első felében egyértelműen a vendégek támadtak nagyobb erőbedobással, a hazaiak az előnyük birtokában a gyors ellenakciók esélyét lesték. Az utolsó negyedórához közeledve a percekkel korábban csereként beállt Camaj lőtt szép gólt, amellyel el is döntötte a három pont sorsát, a zalaiak minden erőfeszítése ellenére. A montenegrói Camaj a hajrában aztán még kétszer eredményes volt, így 13 perc alatt mesterhármassal járult hozzá a Kisvárda fölényes diadalához.

(Borítókép: https://www.facebook.com/PFLAhu)

Rovatok