Index Vakbarát Hírportál

Ibra 400. bajnoki gólját szerezte, a Milan győzött Rómában

2021. október 31., vasárnap 22:55

Az olasz labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának vasárnap esti rangadóján az AC Milan az AS Roma otthonába látogatott. Az összecsapáson Zlatan Ibrahimovic ellopta a showt, aki az első félidőben megszerezte pályafutása 400. bajnoki gólját, majd kiharcolt egy büntetőt, amelyet Franck Kessié értékesített. A hosszabbításban csak szépíteni tudtak a hazaiak, így Stefano Pioli alakulata 2–1-es győzelmet aratott és holtversenyben a Napolival vezeti a Serie A-t.

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét oldalon akadtak helyzetek: a Milan részéről Rafael Leao találhatott volna kétszer a kapuba, míg a hazaiaknál Lorenzo Pellegrini lőtt nagy helyzetben mellé. A 25. percben aztán Ibrahimovic megtörte a gólcsendet: 

a svéd támadó a 16-os bal oldaláról végezhetett el szabadrúgást, amit laposan a hosszú sarokba bombázott.

Ez volt a 40 éves támadó 400. bajnoki gólja karrierje során, az olasz élvonalban pedig 150.-szer volt eredményes. A vezetést követően magabiztosan játszott a Milan, a Roma pedig nem igazán jutott el Ciprian Tatarusanu kapujáig, így a szünetig nem változott az eredmény.

A félidőt követően Ibra újabb gólt szerzett, ám ezt les miatt a VAR jogosan érvénytelenítette. Az 53. percben viszont megint ő volt a főszereplő, akit egy indítás után Roger Ibanez csak szabálytalanul tudott megállítani a büntetőterületen belül, Franck Kessié pedig higgadtan értékesítette a 11-est.

A 66. percben aztán felcsillant a reménysugár José Mourinho csapata előtt, Theo Hernández ugyanis megkapta második sárga lapját, így emberelőnybe kerültek a fővárosiak. Át is vették a játék irányítását, távoli lövéseken kívül viszont nem akadt lehetőségük. Egészen a 92. percig, amikor a csereként pályára lépő Stephan El Shaarawy egy kapu előtti kavarodás után szépített, többre viszont nem futotta a rómaiak erejéből. A Milan győzelmével tartja a lépést a délután szintén sikert arató Napolival és 31-31-ponttal holtversenyben állnak a tabella élén. 

(Borítókép: Filippo Monteforte / AFP)

Rovatok