Index Vakbarát Hírportál

A melegeknek nem szabadna létezniük – az ukrán válogatott focista kiakadt

2021. november 2., kedd 11:44

A Dinamo Kijev ukrán válogatott játékosa, Artem Beszedin a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-találkozó előtt egy YouTube-interjúban többek között a homoszexuális emberekről is szót ejtett – elmondása szerint a meleg embereknek nem kellene létezniük, és félti a fiát tőlük.

Hogy támogatom-e a Pride-parádékat? Nem, egyáltalán nem. Ez nem normális. Alapból a homoszexuálisoknak nem kellene létezniük. Vannak fiúk és lányok, ennyi.

– idézi Beszedin szavait a vecernji.hr.

A 25 éves csatár jelenleg súlyos térdsérüléséből lábadozik, amelyet még a svédek elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőn szenvedett el.

A 2019 végén doppingvétsége miatt egy évre felfüggesztett támadó a YouTube-csatornának adott interjújában arról is beszélt, hogy a spanyolországi rehabilitációja során számos LMBTQ-emberrel találkozott.

Vannak szövetségek, zászlók, és boldogok vele… Nem tudok rájuk nézni

– tette hozzá.

Néhány nappal korábban a Sahtar ukrán válogatott védője, Bohdan Butko is hasonló gondolatokat osztott meg, amikor a melegekkel szemben szólalt fel.

Arról is beszélt, hogy ha azt venné észre, hogy egy csapattársának erekciója van az öltözőben, akkor megütné, és sosem nyújtana kezet egy meleg csapattársnak.

(Borítókép: Beszedin az Eb-n összeszedett súlyos sérüléséből lábadozik – Stu Forster/Getty Images)

Rovatok