Index Vakbarát Hírportál

Bejelentették az olasz sikeredző érkezését Londonban

2021. november 2., kedd 09:59 | aznap frissítve

A The Athletic értesülése szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham megegyezett Antonio Contéval. A hírt később a klub meg is erősítette.

Az olasz sikeredző számára nem lenne újdonság a londoni élet, hiszen a Chelsea menedzsereként nyert már bajnoki címet az angol fővárosban – legutóbb pedig az Intert trenírozta, ahol ugyancsak aranyérmes lett. 

David Ornstein, a The Athletic futballszakírója kedd reggel arról számolt be, hogy a Nuno Espírio Santót hétfőn menesztő Tottenham már meg is egyezett Contéval, aki 18 hónapra ír alá a londoni klubbal, hosszabbítási opcióval.

A hírek szerint dél körül be is jelentik az érkezését, és a délutáni edzést már az 52 éves olasz szakember vezetheti.

Tottenham have reached total agreement to appoint Antonio Conte as their head coach on an 18-month contract + option to extend. Expected to sign around lunchtime & lead training this afternoon. W/ @JackPittBrooke & @CDEccleshare for @TheAthleticUK #THFC https://t.co/sogHqpNKGM

— David Ornstein (@David_Ornstein) November 2, 2021

A Tottenham az első három meccsét megnyerte a bajnoki idényben, azóta viszont hét forduló alatt csak kétszer győzött öt vereség mellett, 15 pontot szerezve pedig a 9. helyen áll a tabellán.

Frissítés

Kora délután a Tottenham a hivatalos honlapján megerősítette, hogy Conte az új vezetőedzője, 2023-ig írt alá hosszabbítási opcióval.

(Borítókép: Chris Brunskill Ltd/Getty Images)

Rovatok