Index Vakbarát Hírportál

Szívműtéte után Eriksen visszatérhet az Ajaxhoz

2021. november 2., kedd 14:45

Olasz lapértesülés szerint visszatérhet az Ajaxhoz Christian Eriksen, az Inter dán válogatott középpályása.

Mint ismert, a 29 éves futballista a nyári Európa-bajnokságon a finnek elleni csoportmeccsen összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra, majd kórházba szállították, ahol szívritmus-szabályozót kapott. 

Az olasz szabályozás értelmében ebben az idényben nem léphet pályára a Serie A-ban, az Inter pedig a napokban jelezte, hogy nyitott Eriksen elengedésére. 

Elsőként előző csapata, a Tottenham neve vetődött fel a dán irányító kapcsán, most a Corriere dello Sport arról számolt be, hogy egy másik volt klubja, az Ajax lehet a befutó.

Eriksen 2009-ben igazolt az Odensétől az amszterdamiak U19-es együtteséhez, majd 2013-ban igazolt Angliába – 14.15 millió euróért.

Érdekesség, hogy az Ajaxnál játszik a Manchester Unitedtől 2018-ban visszaigazolt Daley Blind is, aki Eriksenéhez hasonló beültetett defibrillátort kapott korábban.

A dán irányítóért a lap szerint az Inter nem számít átigazolási díjra, de már csak a fizetése miatt felszabadulna 7,5 millió euró a milánói klubnál a távozása esetén.

(Borítókép: Christian Eriksen 2013 után lehetne ismét az Ajax játékosa – VI Images via Getty Images)

Rovatok