Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros újabb vereségével eldőlt, nem lesz kupatavasz

2021. november 4., csütörtök 22:52

Az Európa-liga G-csoportjának 4. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 3–2-re kikapott a skót Celtictől, negyedik vereségével pedig eldőlt, hogy negyedikként zár, így nem folytathatja tavasszal a nemzetközi porondon.

A magyar bajnok pont nélkül várta a csoportkör negyedik fordulóját, hiszen Leverkusenben 2–1-re kapott ki, a Betistől 3–1-re, az első két meccsét ugyancsak elbukó Celtic vendégeként pedig 2–0-ra.

A Ferencváros így tehát azzal a tudattal léphetett pályára, hogy egy újabb vereséggel már harmadik helyen sem zárhat, ennek megfelelően pedig rögvest támadásba is lendült, de Tokmac Nguen a 16-os vonalánál nem találta el jól a labdát.

A válasz is villámgyorsan érkezett, és sajnos már egy gól képében, Eldar Civic adta el a labdát, Liel Abada beadása eljutott Furuhasi Kiogóig, ő pedig egy csel után a jobb alsóba lőtt (0–1).

A korai gól sem a szurkolói hangulatra, sem a Ferencváros játékosaira nem hatott bénítóan, ez pedig hamar egyenlítést eredményezett, Olekszandr Zubkov beadása egy védőn megpattanva a kapuba hullott (1–1).

A félidő derekán pillanatok alatt mindkét kapu veszélyben forgott, Civic lapos lövésére leért Joe Hart, Jota megpattanó távoli lövése viszont a jobb oldali kapufáról a hálóba vágódott (1–2).

Jó volt látni, hogy ez sem vette el a játékosok kedvét, Samy Mmaee különösen bátran húzta meg a cseleket a saját térfelén, majd Myrto Uzuni került helyzetbe Tokmac passzából, de Hart hárítani tudott.

A védekezés ugyanakkor továbbra sem volt betonbiztos, nem sokkal később David Turnbullnak köszönhették meg a hazaiak, hogy fölé lőtt, majd sorra jöttek a veszélyes helyről megítélt szabadrúgások – átütőerő nélkül.

Bő fél óra után Aissa Laidouni vett példát Mmaeéről, aztán Zubkov is elővette a színes ceruzát, de a helyzetek közé csak Vécsei Bálint fölé szálló távoli próbálkozását jegyezhettük fel, a túloldalon pedig még Bogdán Ádám hárított egy Turnbull-átlövést a szünet előtt.

A fordulást követően sem fogyott el a látvány a magyar csapat játékából, Zubkov sarokkal készítette le a labdát lövésre Tokmacnak, a léc kimentette Hartot – cserébe Anthony Ralston fejesénél Bogdánt is nem sokkal később.

Egyórányi játékhoz közeledve Miha Blazic mentett hatalmasat Furuhasi gólba tartó emelésénél, de pillanatokkal később a japán támadó már előkészítőként villogott, Abada pedig higgadtan passzolt a jobb alsóba (1–3).

A harmadik skót gól már sok volt a szurkolóknak, akik Peter Stöger vezetőedzőt is elbúcsúztatták, de a lecserélt játékosok sem tapsvihar mellett hagyták el a játékteret.

A végjátékban visszajött a remény és ezzel a hazai tábor hangja is, miután Uzuni 20 méterről remekül tekert a hosszú alsóba (2–3).

Újabb találat viszont már nem esett a meccsen, a Fradi így negyedszer is vesztesen hagyta el a játékteret, ez pedig azt jelenti, hogy már a Konferencialigában sem folytathatja a magyar bajnok tavasszal.

EURÓPA-LIGA

G-CSOPORT, 4. FORDULÓ

FERENCVÁROS–CELTIC (skót) 2–3 (1–2)

Budapest, Groupama Aréna. 16 501 néző V: Verissimo (portugál)

FERENCVÁROS: Bogdán – Somália, Blazic, S. Mmaee, Civic (Cabraja, 73.) – Laidouni, Vécsei (Loncar, 73.), Zachariassen (Mak, 67.) – Tokmac (R. Mmaee, 67.), Uzuni, Zubkov (Szánthó, 81.). Vezetőedző: Peter Stöger

CELTIC: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Welsh (Scales, 89.), Juranovic – Turnbull, Bitton (J. McCarthy, 78.), C. McGregor – Abada (Forrest, 70.), Furuhasi (Jakumakisz, 70.), Jota (Johnstone, 70.). Vezetőedző: Ange Postecoglou

Gólszerző: Zubkov (11.), Uzuni (86.), ill. Furuhasi (3.), Jota (23.), Abada (60.)

(Borítókép: Mónus Márton / Reuters)

Rovatok