Index Vakbarát Hírportál

Erről a piros lapról beszél most az egész futballvilág

2021. november 4., csütörtök 08:45

Hiába vezetett a Borussia Dortmund az Ajax ellen hazai pályán a szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzésen, a szünet után a vendégek 3–1-re nyertek, és végül három ponttal utazhattak vissza Amszterdamba.

A történet azonban nem arról szól elsősorban, hogy a vendégek összekapták magukat, és lefutballozták a németeket, hanem inkább Michael Oliverről.

Az angol játékvezető ugyanis alaposan „belenyúlt” a mérkőzésbe, a 29. percben ugyanis gondolkodás nélkül kiállította Mats Hummelst, a hazaiak világbajnok középhátvédjét, miután szabálytalankodott Antonyval szemben.

Önmagában még ezzel sem lenne gond, ha annyira durva lett volna a buktatás, csakhogy a visszajátszásból kiderül, szó sincs ilyesmiről. Hummels megpróbált szerelni, de nem találta el a labdát, Antony pedig visszahúzós csele közben a lendülettől rálépett a becsúszó játékos lábára, majd elesett, és színészi teljesítményét megcsillogtatva fetrengett egy sort a földön.

Michael Oliver pedig egyből piros lapot mutatott fel Hummelsnek, és a játékvezető itt hibázott hatalmasat, ugyanis hiába hívhatta volna segítségül a VAR-t, meg sem fordult a fejében, hogy visszanézze a felvételeket, pedig azokból kiderült volna, hogy a sárga lap bőven elegendő lett volna.

Abszurd döntés volt. Nem tudom, hogyan lehet ilyenért piros lapot adni, főleg Bajnokok Ligája-szinten. Vissza kellett volna néznie a játékvezetőnek az esetet, aztán sárga lapot adnia. Ő döntötte el a mérkőzést. Ezt ő is tudja

– mondta Hummels a DAZN-nak, hozzátéve, hogy Antony, az Ajax futballistája hiába kiváló labdarúgó, ezúttal rendkívül sportszerűtlen volt a fetrengésével, szimulálásával.

Thorsten Kinhöfer játékvezetői szakértő is értetlenül áll az eset előtt, hogy Michael Oliver miért nem nézte legalább vissza az esetet.

Az Ajax a győzelmével továbbra is hibátlan a C csoportban, míg a Dortmundnak és a Sportingnak is 6-6 pontja van négy fordulót követően. A két csapat a következő körben egymás ellen játszik Lisszabonban november 24-én.

(Bild)

Rovatok