Index Vakbarát Hírportál

Koeman kirúgása rengeteg pénzbe kerülhet a Barcelonának

2021. november 4., csütörtök 13:36

Még mindig nem sikerült megállapodnia a Barcelonának és Ronald Koemannak az edzőnek járó végkielégítés összegéről. A klub október 27-én késő este menesztette a holland trénert, miután csapata 1–0-ra kikapott a Rayo Vallecano otthonában. Az volt a Barca 3. elszenvedett veresége 4 meccs alatt, és akkor telt be a pohár Joan Laporta klubelnöknél. Koeman alatt egész évben ingott a kispad, és bár Laporta korábban arról biztosította, hogy nem fogja kirúgni, az eredmények továbbra sem jöttek. 

Az elválás viszont nem könnyű, hiszen Koemannak élő szerződése volt, így természetesen végkielégítésre jogosult. A Barcelona spanyol lapértesülések szerint 7,5 millió euróval kompenzálná, amit két részletben törlesztene, az edző azonban 12 milliót, plusz bónuszokat követel. 

Már az első verzió is érzékenyen érintené a klubot, amely komoly anyagi nehézségekkel küzd és a csőd szélére került, többek között ezért sem tudta megtartani Lionel Messit, továbbá ezért vált meg a drágább játékosoktól, valamint csökkentette a többiek fizetését.

A csapat jelenleg a 9. helyen áll a spanyol bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig ugyan a csoportjában a 2. helyet foglalja el, de még találkozik a Bayern Münchennel és a Benficával, amelyektől egyaránt vereséget szenvedett.

A Barcelonát ideiglenesen Sergi Barjuán vette át, de mindenki tudja, hogy a korábbi klublegendát, Xavit szeretné a vezetőség hosszú távra. Az egykori világklasszis középpályás jelenleg a katari al-Szadd csapatát irányítja, a felek pedig folyamatosan tárgyalnak a kivásárlásról.

Rovatok