Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt, ki lesz a Newcastle United új edzője

2021. november 5., péntek 10:45

Amióta menesztették Steve Brucet az immár világ leggazdagabb klubjának kispadjáról, azt találgatja a futballvilág, ki lesz a Newcastle United új edzője. Sztáredzők nevei is joggal merültek fel a kispad esélyesei között, mivel ha egy valami nem akadály már a „Szarkáknál”, az a pénz. Ennek ellenére nem várt név nyerte el a vezetőedzői pozíciót, a Bournemouth korábbi edzője, Eddie Howe lesz a Newcastle új trénere – írja a SkySports

A 43 éves szakember két és fél éves szerződést kötött a csapattal, a hivatalos bejelentés hétvégére várható. 

Eddie Howe legutóbb a Bournemouth kispadján dolgozott, azonban kiesett csapatával az angol élvonalból, és távozott a klubtól 2020 tavaszán. 

A lap információ szerint Howe már tárgyalásban állt a klubbal az elmúlt napokban, a vezetőséget a klubbal kapcsolatos elképzeléseivel és terveivel győzte meg. Előtte a legnagyobb favorit az állásra az Arsenal korábbi edzője, Unai Emery volt, azonban a spanyol szakember a hét közepén kijelentette, hogy marad jelenlegi csapata, a Villarreal kispadján. 

Nem lesz könnyű dolga Howenak Newcastleban sem, mivel a csapat jelenleg nyeretlenül, az élvonal utolsó előtti helyén szerénykedik. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok