Index Vakbarát Hírportál

Koporsók, sírkövek és tömegverekedés a brazil derbin

2021. november 7., vasárnap 16:23

Egyre nagyobb bajban van a patinás brazil labdarúgócsapat, a Gremio. Az együttes szenved a bajnokságban, 29 mérkőzés után a 19., utolsó előtti helyen áll. A szurkolók és a játékosok sem emésztik meg könnyen a helyzetet, előző héten a fanatikusok berohantak a pályára, és lebontottak mindent, ami az útjukba került, többek között a VAR-fülkét is megsemmisítették.

A csapat szombat este a Porto Alegre-i városi riválishoz, az Internacionalhoz látogatott, a „Grenal” pedig az egyik legélesebb derbi Brazíliában. A Gremiónak ezúttal sem termett sok babér a meccsen, az Internacional 1–0-ra győzött, a lefújás után pedig mind a nézőtéren, mind a hazai játékosok jóvoltából előkerült néhány kartonkoporsó és sírkő. Mindezeket a Gremio színeivel díszítették, szimbolikusan eltemetve az ősi rivális első osztályú tagságát.

A vendégeknek nem kellett több, egyből lerohanták az interes játékosokat, gyakorlatilag mind a 22, pályán tartózkodó játékos belekeveredett a balhéba, de a kispadokról is berohantak néhányan. A játékvezető végül a hazaiak részéről Patrickot, a vendégektől Bruno Cortezt látta főkolomposnak, nekik utólag felmutatta a piros lapot. Érdekesség, hogy Patrickot sorozatban a második meccsén állították ki.

Rovatok