Index Vakbarát Hírportál

A West Ham legyőzte és megelőzte a Liverpoolt

2021. november 7., vasárnap 19:55

A mezőny eddigi egyetlen veretlen csapata, az FC Liverpool 3–2-re kikapott a West Ham United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

A londoni együttes sorozatban negyedszer nyert, ezzel – éppen a Vörösöket megelőzve – feljött a harmadik helyre a tabellán.

A West Ham a vasárnapi találkozón már 31-re is vezetett, Divock Origi a hajrában szépített, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég, ugyanis a hosszabbításban Sadio Mané 6 méterről centikkel a kapu mellé fejelt Trent Alexander-Arnold szabadrúgása után

A Liverpool az előző szezon végét is beleszámítva sorozatban húsz meccsen nem talált legyőzőre a Premier League-ben.

Sőt, összesen 25 tétmeccsen át tartott a csapat veretlenségi sorozata, ami a klub történetének holtversenyben a legjobb eredménye.

Az Arsenal tovább folytatva jó sorozatát 1–0-ra nyert a vendég Watford ellen. A londoni együttes sorozatban harmadszor nyert, s immár nyolc meccse veretlen a Premier League-ben.

A Tottenham – új vezetőedzőjével, Antonio Contével a kispadon – döntetlent játszott az Everton otthonában, nyeretlen sorozata három mérkőzés óta tart. A Spurs egyébként egyetlen egy kapura tartó lövést sem regisztrált a találkozón, akárcsak az előző körben a Manchester United ellen, korábban sosem fordult elő a klubbal, hogy egymás után két meccsen maradjon kaput eltaláló lövés nélkül.

Premier League, 11. forduló:
Arsenal–Watford 1–0 (0–0)
Everton–Tottenham Hotspur 0–0
Leeds United–Leicester City 1–1 (1–1)
West Ham United–Liverpool FC 3–2 (1–1)

szombaton játszották:
Brighton–Newcastle United 1–1 (1–0)
Brentford–Norwich City 1–2 (0–2)
Chelsea–Burnley 1–1 (1–0)
Crystal Palace–Wolverhampton Wanderers 2–0 (0–0)
Manchester United–Manchester City 0–2 (0–2)

pénteken játszották:
Southampton–Aston Villa 1–0 (1–0)

(Index/MTI)

Rovatok