Index Vakbarát Hírportál

Az Internek két tizenegyes sem volt elég a milánói derbin

2021. november 7., vasárnap 22:44

A Serie A 12. fordulójának legnagyobb rangadóján, a milánói derbin 1–1-es döntetlent játszott egymással az AC Milan és az Internazionale.

Nem mintha bárkinek is kellene külön motiváció, amikor a Derby della Madonnináról van szó, de az elmúlt évekhez képest a presztízsen kívül ezúttal komolyabb tétje volt Európa egyik legnagyobb rangadójának. Az AC Milan ugyanis győzelem esetén átvehette a vezetést az ismét pontokat hullajtó Napolitól, míg az Inter a harmadik helyen zárkózhatott volna négy pontra a városi rivális mögé.

Még tíz perc sem telt el a mérkőzésből, amikor Daniele Doveri játékvezető alaposan felpaprikázta az indulatokat, főleg a Milan-táborét. Franck Kessié fülelt le egy passzt a saját tizenhatosának előterében, majd érthetetlen módon elkezdte visszafelé vezetni a labdát. Hakan Çalhanoğlu szemfülesen belépett elé, Kessié csak akasztani tudta, Doveri pedig befújta a tizenegyest, döntését aztán a VAR is megerősítette. A sértett állt a labda mögé, és erőből középre lőtte a büntetőt, amivel megszerezte a vezetést az Inter.

Çalhanoğlu lett ezzel a negyedik olyan futballista, aki mindkét együttesben játszott a Madonninán, és a csapatváltása után első alkalommal be is tudott találni. A társaság nem mindennapi.

Hamar jött azonban a válasz. Sandro Tonali ívelt középre balról egy szabadrúgást, Fikayo Tomori nem tudott belefejelni a labdába, de nem is kellett neki, mert az Stefan de Vrij fejéről a saját kapujába pattant.

Újabb néhány perc múlva megint felhördült a publikum, Doveri ugyanis ismét tizenegyest ítélt, és ismét az Internek. Matteo Darmian indult befelé jobbról, gyönyörűen verte át Ballo Tourét, aki csak felrúgni tudta. Ezúttal nem Çalhanoğlu, hanem Lautaro Martínez volt az ítélet-végrehajtó, Ciprian Tătăruşanu azonban most jól érezte az irányt, és kiszedte a lövést a jobb alsóból!

A játékrészből fennmaradt időben az Inter játszott veszélyesebben, és Nicoló Barella révén a gólszerzéshez is közel járt, Touré viszont jóvátette a korábbi hibáját.

A térfélcsere után megmaradt az Inter fölénye, de ez a félidő közel sem hozott annyi eseményt, mint az első. Sokatmondó adat, hogy egy 81. percben elvégzett Zlatan Ibrahimovic-szabadrúgás volt az első, ami eltalálta a kaput, Samir Handanović nagy bravúrral védett. A hajrá egyértelműen a Milané volt, a 90. percben Alexis Saelemaekers távoli lövése jött ki a kapufáról, Kessié pedig estében mellé vágta a kipattanót. 

Ez lehetett volna a meccslabda, de mivel kimaradt, így az eredmény sem változott, a két óriás megosztozkodott a pontokon, ami azt jelenti, hogy a Milan maradt a második, az Inter pedig a harmadik a tabellán.

Ugyancsak 1–1-es döntetlent játszott a listavezető Napoli a vendég Hellas Veronával. A találkozón már a 18. percben 1–1 volt az állás, a folytatásban nem tudtak betalálni a csapatok. A nápolyiak az utolsó percekben dupla emberelőnyben játszhattak, de már nem maradt idejük a győzelem megszerzésére. A vendégek gólját egyébként a szenzációs formában futballozó Giovanni Simeone szerezte.

Serie A, 12. forduló:
AC Milan–Internazionale 1–1 (1–1)
SS Lazio–Salernitana 3–0 (2–0)
SSC Napoli–Hellas Verona 1–1 (1–1)
Venezia–AS Roma 3–2 (1–2)
Sampdoria–Bologna 1–2 (0–0)
Udinese–Sassuolo 3–2 (2–2)

szombaton játszották:
Cagliari–Atalanta 1–2 (1–2)
Juventus–Fiorentina 1–0 (0–0)
Spezia–Torino 1–0 (0–0)

pénteken játszották:
Empoli–Genoa 2–2 (0–1)

Rovatok