Index Vakbarát Hírportál

Megverette a csapattársát? Őrizetben a PSG játékosa!

2021. november 10., szerda 15:49

A rendőrség őrizetbe vette a Paris Saint-Germain női futballcsapatában játszó Aminata Diallót egy csapattársával szemben elkövetett erőszakos ügy miatt.

A klub beszámolója szerint a támadás múlt csütörtökön este történt, ami miatt szerda reggel őrizetbe vették a középpályást a versailles-i rendőrségen.

A helyi beszámolók szerint a bántalmazott játékos a francia válogatott Kheira Hamraoui volt, akit a hírek szerint két maszkos rángatott ki az autójából, és a lábának próbáltak sérülést okozni.

A klub szerdán közleményt adott ki az eset kapcsán.

A Paris Saint-Germain megerősítheti, hogy Aminata Diallót ma reggel őrizetbe vették a versailles-i rendőrségen egy zajló eljárás folyományaként, ami a klub egyik játékosával szemben történt csütörtöki esti támadás kapcsán indult. A PSG a lehető leghatározottabban elítéli az erőszakot

– írja a francia klub.

Csütörtök este óta a klub minden szükséges lépést megtett azért, hogy biztosítsa az egész női csapat egészségét, jólétét és biztonságát. A PSG együttműködik a helyi rendőrséggel, hogy tisztázzák a tényeket. A klub közelről figyeli a fejleményeket, és megvizsgálja, milyen lépéseket kell tennie

– teszik hozzá a párizsiak.

A 26 éves Diallo 2016-ban érkezett a PSG-hez, eddig hétszer léphetett pályára a francia nemzeti együttesben, az előző idényt kölcsönben az Atlético Madridnál töltötte.

Nem ez az első ilyen jellegű ügy a sport világában, elég csak a Tonya Harding–Nancy Kerrigan-esetre gondolni.

(Borítókép: Aminata Diallo. Fotó: Maddie Meyer / Getty Images)

Rovatok